28 Ιουλ 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Στη φτώχεια το 27% των νοικοκυριών



ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Στη φτώχεια το 27% των νοικοκυριών
ΣΟΦΙΑ.--
Το 27% των νοικοκυριών της Βουλγαρίας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και ο μηνιαίας μισθός είναι λιγότερος από 205 λέβα (104 ευρώ) κατά άτομο, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας (CITUB). Συγκεκριμένα, σχεδόν 600.000 οικογένειες ζουν στη φτώχεια και υπολογίζεται πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 3% από το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Τα τραγικά αυτά στοιχεία έρχονται καθώς οι τιμές του ηλεκτρισμού και της θέρμανσης έχουν αυξηθεί κατά 11%, καθώς και οι τιμές των ενδυμάτων και υπόδησης, σε συνδυασμό με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.
Επιπλέον, η έρευνα καταδεικνύει πως ο μηνιαίος μισθός κυμάνθηκε τον Ιούνη στα 547 λέβα (280 ευρώ) και η συγκεκριμένη συνομοσπονδία υπολογίζει πως θα αυξηθεί κατά 20 λέβα (10 ευρώ) μέχρι το τέλος του 2012... Οπως υπολογίζεται, εξαιτίας της ακρίβειας αναμένεται να αυξηθεί ο πληθωρισμός από το 1,9% στα 4%, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινή ζωή του λαού, που βιώνει τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που επιβλήθηκε μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, που παρά τις όποιες αδυναμίες, μπορούσε να ικανοποιεί όλες τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, χωρίς τον βραχνά της ανεργίας και της ανασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ