1 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Ξενοδοχ/λοι: Άκυρη η σύμβαση της Aquis, αν επιμείνουν πάμε σε απεργία


Ξενοδοχ/λοι: Άκυρη η σύμβαση της Aquis, αν επιμείνουν πάμε σε απεργία  








Σφοδρή επίθεση Ξενοδ/λων εναντίον Aquis. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο Όμιλος επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα, προειδοποιούν με απεργία και κατηγορούν την εταιρεία για συκοφαντίες.




Το σήριαλ Aquis – Σύνδεσμος ξενδοχ/λων καλά κρατεί. Μετά την προσπάθεια της εταιρείας για σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης στα ξενοδοχεία της και την σφοδρή αντίθεση των συνδικαλιστών του κλάδου, ακολούθησαν εκατέρωθεν κατηγορίες και επισκέψεις στην Εισαγγελέα. 
«Δεν θα περάσουν οι μειώσεις στους μισθούς και πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τα εργατικά δικαιώματα» διαμήνυσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Σταμάτης Πελάης. 
Για γεγονότα προπηλακισμού έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της Aquis Τζων Κεντ, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε ύβρεις και απειλές κατά την προσπάθειά του να συναντηθεί με εργαζόμενους σε ξενοδοχείο του Ομίλου του, για την επιχειρησιακή σύμβαση. 
Τελικά κι ενώ υπήρξε ένταση, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν κατατέθηκαν μηνύσεις από τις δύο πλευρές. 
Αντ’ αυτού έγιναν δηλώσεις από την πλευρά του κ. Πελάη ενώ από την πλευρά Κεντ εκδόθηκε μακροσκελής ανακοίνωση. 
«Μελετάμε την ανακοίνωση της εταιρείας και θα απαντήσουμε για το πως στην πραγματικότητα έγιναν τα γεγονότα» απαντά η πλευρά των εργαζομένων.


Η ανακοίνωση των εργαζομένων
Στην νεώτερη ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία τονίζουν:
«Την τελευταία  εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας και ολόκληρη η εργατική  τάξη  έγιναν μάρτυρες της αισχρής επίθεσης της εταιρείας Aquis στα εργατικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της.
Η άρνηση των εργαζομένων να δεχθούν την επιχειρησιακή σύμβαση και να αυτοευνουχιστούν οδήγησε την εταιρεία στην απώλεια ψυχραιμίας και στην  γελιοποίηση των υπευθύνων της.
Η εταιρεία έδειξε για άλλη μια φορά τον πραγματικό καθημερινό της εαυτό εκβιάζοντας ευθέως τους εργαζόμενους ότι θα κλείσει τα ξενοδοχεία αν δεν δεχτούν να υπογράψουν την σύμβαση.
Δηλαδή θα έκλεινε δήθεν 3 ξενοδοχεία όπου λειτουργούν επί 4 χρόνια με πληρότητες άνω του 90% για 6 μήνες  και  που έχουν  εξασφαλισμένες κρατήσεις του ιδίου επιπέδου μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. 
Οι μεγάλοι επενδυτές που αρκετά λιβανίστηκαν από τοπικούς παράγοντες κατά την έλευση τους στην Κέρκυρα  , τώρα πιέζουν αδύναμες καμαριέρες ,λαντζιέρες και καθαρίστριες  ώστε να βάλουν «πλάτη» για να επιβιώσει η εταιρεία τους  .
Στόχος της  Aquis είναι να λειτουργήσει ως λαγός για την διάλυση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στην Κέρκυρα.
Επιχειρεί να κάνει με τους εργαζόμενους αυτό που έκανε με τους μικροεπαγγελματίες  του Αη Γιώργη, του Αη Γόρδη, του Πέλεκα , όπου με το all inclusive ερήμωσε τις μικρές επιχειρήσεις τους. 
Στην προσπάθεια της αυτή η Aquis έχει  συμπαραστάτη  το κράτος και τις πολιτικές δυνάμεις που το συγκροτούν 
Η τρομοκρατία και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσει.
Η ψευτοσύμβαση που επιχείρησαν να φτιάξουν είναι τυπικά και νομικά ΑΚΥΡΗ. 
Αν επιμείνουν στην ψευτοσύμβαση τότε θα προκαλέσουν μπαράζ απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων.
Η Κέρκυρα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι να σεργιανίζουν πλουτίζοντας οι διάφοροι «επενδυτάδες» και να εξαθλιώνεται ο κερκυραϊκός λαός 
Τέλος όσον αφορά τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της εταιρείας Aquis σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα ,  το Δ/Σ επεξεργάζεται τις πληροφορίες  και σύντομα θα εκδώσει λεπτομερή ανακοίνωση με πλήρη ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και  όχι των παραμυθιών που  η Aquis  γράφει μέσα  από τις  ανακοινώσεις της».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ