12 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Προσωρινά μέτρα κατά της Aquis κατέθεσαν οι ξενοδοχο-ϋπάλληλοι


Προσωρινά μέτρα κατά της Aquis κατέθεσαν οι ξενοδοχο-ϋπάλληλοι



Προσωρινή διαταγή παύσης των ενεργειών των Ενώσεων προσωπικού της εταιρίας ΑΚΟΥΙΣ και των επιχειρησιακών συμβάσεων που υπέγραψε με μέρος του προσωπικού της, ζήτησε σήμερα από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η ενέργεια αυτή έγινε έως ότου δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος. Όπως τόνισαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σταμάτης Πελάης αλλά και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη, ζητήθηκε και τελικά δόθηκε, αναβολή της υπόθεσης μετά από αίτημα εκπροσώπου της εταιρίας προκειμένου αύριο να παραστεί στο Πρωτοδικείο ο δικηγόρος της ΑΚΟΥΙΣ και να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των Ενώσεων.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι από τους χώρους εργασίας τους απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας χωρίς καμία περικοπή στους μισθούς και στα εργασιακά τους δικαιώματα.
Ωστόσο, δεν έλειψαν τα…προβλήματα από την συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις κινητοποιήσεις καθώς, όπως κατήγγειλαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης αλλά και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη, ξενοδοχειακή επιχείρηση της βόρειας Κέρκυρας απείλησε εργαζόμενούς της ότι θα τους απολύσει εάν λάβουν μέρος στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ