18 Ιουλ 2012

ΙΤΑΛΙΑ Βαθαίνει η φτώχεια


ΙΤΑΛΙΑ
Βαθαίνει η φτώχεια


ΡΩΜΗ.--
Η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται και στην Ιταλία με στόχο το κεφάλαιο να βγει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στην αύξηση των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Ιταλικό Στατιστικό Ινστιτούτο «Istat», το 11,1% των ιταλικών οικογενειών βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή οκτώ εκατομμύρια άτομα, τα οποία σε ποσοστό 75% ζουν στο νότο της χώρας. Το όριο της φτώχειας, για μια οικογένεια δύο ατόμων, έχει οριστεί στην Ιταλία σε μηνιαίο εισόδημα 1.011 ευρώ.
Το «Istat» σημειώνει επίσης πως επιπλέον 7,5% των Ιταλών βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το όριο της φτώχειας, φτάνει όμως ένα απρόοπτο γεγονός - όπως κάποιο έξοδο συνδεδεμένο με προβλήματα υγείας - για να συμπεριληφθούν επίσημα και οι πολίτες αυτοί στη λίστα των φτωχών.
Τέλος, απεργία από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου, κήρυξαν οι ενώσεις βενζινοπωλών της χώρας, καταγγέλλοντας την πολιτική των πετρελαϊκών εταιρειών που ωθεί προς τη χρεοκοπία τους ιδιοκτήτες πρατηρίων και στην ανεργία 120.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ