11 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Πελάης, Λίβερη: Επιτυχημένη η πρώτη ημέρα της απεργίας


Πελάης, Λίβερη: Επιτυχημένη η πρώτη ημέρα της απεργίας






Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή που διανύουμε και ήδη από σήμερα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη αλλά και με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη, η σημερινή πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων που ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία καθώς σε περισσότερες από 30 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία διεκδικώντας υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Εν τω μεταξύ, σκυτάλη μετά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους παίρνουν οι συνταξιούχοι, καθώς το Σωματείο τους, την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των κέντρων υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την στήριξή της στην κινητοποίηση των συνταξιούχων του πρώην ΙΚΑ εξέφρασε από την πλευρά της η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σοφία Λίβερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ