11 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το θέμα της πυροπροστασίας


Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το θέμα της πυροπροστασίας




Το φλέγον ζήτημα της πυροπροστασίας στην Περιφέρεια ζητά να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 21 Ιουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θόδωρος Γουλής. Ο κ. Γουλής, με αφορμή τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Περιφέρειά μας ζητά από το Σώμα να ψηφίσει τη διάθεση κονδυλίων προκειμένου να υλοποιηθούν έργα καθαρισμού αγροτικών δρόμων, να απαιτήσει από την Κυβέρνηση να στελεχωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να κηρυχθούν όλες οι περσινές πληγείσες περιοχές ως αναδασωτέες εκτάσεις.


Η ανακοίνωση Γουλή


«Είναι γνωστή η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη υποδομή πρόληψης των πυρκαγιών και πανελλαδικά αλλά και σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι επίσης γνωστές οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης της Π.Υ.
    Το 2011 ξέσπασαν πολλές και καταστροφικές πυρκαγιές στα περισσότερα νησιά της Περιφέρειας ΙΝ. Καταστράφηκαν σπίτια, αγροτικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις, κάηκαν μεγάλες δασικές εκτάσεις, ενώ κινδύνευσαν και ολόκληρα χωριά.
    Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητες και μέσα έτσι ώστε να λύσει το συνολικό πρόβλημα της πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών. Μπορεί όμως να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους με 3 τρόπους;
1.    Να διαθέσει ορισμένα κονδύλια για άμεσα έργα διάνοιξης και καθαρισμού αγροτικών δρόμων και ζωνών πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Π.Υ. και τους Δήμους.
2.    Να απαιτήσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένα κονδύλια και μέτρα για τη στελέχωση της Π.Υ. και την προμήθεια πυροσβεστικών μέσων.
3.    Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να κηρυχτούν όλες οι καμένες εκτάσεις αναδασωτέες και να απαγορευτεί η κάθε είδους δόμηση και επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτές.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε το θέμα της πυροπροστασίας στα Ιόνια Νησιά θα πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΣ στις 21 Ιουλίου 2012. 
Θα σας αποστείλουμε έγκαιρα την εισήγησή μας.  
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων
Θ. Γουλής
Γ. Κορφιάτης
Δ. Μαντζουράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ