21 Αυγ 2012

KERKYΡΑ- 24ωρη απεργία στις 31/8


Ο απολογισμός των κινητοποιήσεων των ξενοδοχ/λων – 24ωρη απεργία στις 31/8






Το δικό του απολογισμό δράσης γνωστοποίησε ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, μετά τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα. 
Ενώ, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζουν πως ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την 24ωρη απεργία, που προγραμματιζόυν στις 31 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση - απολογισμός

Oι ξενοδοχοϋπάλληλοι πραγματοποίησαν την εβδομάδα που πέρασε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας διεκδικώντας την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης χωρίς μειώσεις, την ανάκληση της απόφασης για διακοπή της επιδότησης ανεργίας των εποχιακών , την εξόφληση δεδουλευμένων και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας , την ανάκληση απολύσεων. 
Μέσα σε αυτές τις κινητοποιήσεις ξεχωρίζει η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο IONIAN PRINCESS , η παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ(συμφερόντων Γεωργούλη) για την καταβολή δεδουλευμένων του 2009 στους απολυμένους του ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ, η παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο REGENCY με αίτημα την υπογραφή τοπικής σύμβασης. 
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία κορυφώθηκαν γι αυτή την εβδομάδα με την 24ωρη απεργία, την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο και την διανομή ξενόγλωσσης ανακοίνωσης στους επισκέπτες της Κέρκυρας. 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του σωματείου , η συμμετοχή στην απεργία κρίνεται ικανοποιητική . 
Ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή είχε η απεργία στα ξενοδοχεία KONTOKALI BAY, ΚOPΚYRA ,SUNSHINE,GELINA, IONIAN PRINCESS, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, ενώ και σε άλλα ξενοδοχεία απήργησε ικανοποιητικός αριθμός εργαζομένων . 
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων συνεχίζει την οργάνωση του αγώνα για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας τις 31 Αυγούστου.


     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ