11 Σεπ 2012

ΓΑΛΛΙΑ Προς τη σκληρότερη λιτότητα



ΓΑΛΛΙΑ
Προς τη σκληρότερη λιτότητα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Να προετοιμάσει το έδαφος για τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας και αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στα τέλη του μήνα για το 2013 προσπάθησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό ιδιωτικό δίκτυο TF1 το βράδυ της Κυριακής.
Προανήγγειλε έναν προϋπολογισμό, με «αυξημένη φορολογία και σοβαρές περικοπές δαπανών», για να μειωθεί δήθεν το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ. Προβλέπονται περικοπές 30 δισεκατομμύρια ευρώ, 10 από φορολογία, τα 10 από περικοπές δαπανών και τα άλλα 10 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο Ολάντ, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού μετά και από την αίτηση για βελγική υπηκοότητα που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του κολοσσού «Λουί Βιτόν» για να μη φορολογηθεί, έσπευσε να επαναλάβει ότι θα επιβάλει το φόρο του 75% στα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και 45% στα εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ.
Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος φόρος δεν αφορά περισσότερες από μερικές χιλιάδες περιπτώσεις και ο δεύτερος το πολύ μερικές δεκάδες χιλιάδες, και μάλιστα το πιθανότερο δεν αφορά το σύνολο της περιουσίας. Το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που θα υποστούν σημαντικές απώλειες από την τσέπη τους, αφού θα περικοπούν σειρά δαπανών, βοηθημάτων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ