11 Σεπ 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Νέα αντιλαϊκή επίθεση



ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Νέα αντιλαϊκή επίθεση
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--
Νέα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου για να ξεπεράσει τη βαθιά καπιταλιστική κρίση, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το βράδυ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιου. Σύμφωνα με αυτά, από το 2013 αναμένεται η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου ταμείου, ενώ θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, με πρόφαση την ...προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, σε μια στιγμή που η ανεργία έχει ξεπεράσει ήδη το 15%.
Συγκεκριμένα, οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν στο 18% από 23,75% που ήταν σήμερα, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθούν από το 11% στο 18%. «Κατ' αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε σημαντικά το κόστος εργασίας (...) σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεών μας είναι πολύ αδύναμη», υποστήριξε ο Κοέλιου.
Οι δηλώσεις αυτές αναμένεται να δώσουν περισσότερη ώθηση στις προετοιμασίες της «εθνικής ημέρας δράσης - ημέρα διαμαρτυρίας και οργής» που έχει κηρύξει η «CGTP-IN» για την τη 1η Οκτώβρη. Αμεση ήταν και η αντίδραση του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου ο ΓΓ της ΚΕ Τζερόνιμο ντε Σόουζα δήλωσε πως είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν αποφασιστικά και να αγωνιστούν ώστε να σταματήσει αυτή η επίθεση στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ