7 Σεπ 2012

Απεργούν σήμερα στην Κέρκυρα


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Απεργούν σήμερα στην Κέρκυρα
Στις 12 Σεπτέμβρη η απεργία στην Αττική
Μια ακόμη σκληρή ταξική αναμέτρηση δίνει σήμερα Παρασκευή ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα που κατεβαίνει σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, απαντώντας στη διαμόρφωση ληστρικών όρων εκμετάλλευσης που θέλουν να επιβάλουν οι μεγαλοξενοδόχοι για ακόμη πιο φθηνούς εργαζόμενους, βάζοντας σε εφαρμογή τη μείωση μισθών κατά 15% που υπογράφτηκε από την διοίκηση (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Παράλληλα, με καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, συνελεύσεις, παρεμβάσεις και κάθε άλλη αγωνιστική μορφή (όπως η προχτεσινή 4ωρη στάση εργασίας) το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία στην Αττική δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στην Αττική, ενάντια στην κατάπτυστη κλαδική ΣΣΕ που μειώνει κατά 15% τους μισθούς τους.
Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται για γενική απεργία όπου η εργατική τάξη καλείται να δώσει συνολική, μαζική αποφασιστική απάντηση ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ΕΕ σε όλα τα μέτωπα με μέτρα που θα τσακίσουν ό,τι απέμεινε από δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Ηδη, αποφάσεις συμμετοχής και μέτρα για την οργάνωση της απεργίας έχουν πάρει μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Ιντερκοντινένταλ», «Κράουν Πλάζα», «Ζαφόλια», «Μ. Βρετάνια», «Σοφιτέλ», «Νοβοτέλ». Απόφαση επίσης πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο στο σωματείο του «Χίλτον», ενώ σήμερα γενική συνέλευση έχουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» και αύριο οι εργαζόμενοι στο «Μετροπόλιταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ