16 Σεπ 2012

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα


Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε - για πρώτη φορά φέτος - τοΑθλητικό camp, στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Μέσα από μια σειρά δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ «3on3», σκακιού, ποδηλατικός γύρος για παιδιά, αγώνας δρόμου 5 χλμ. υπό το σύνθημα «ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ - ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ», αθλητικά σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα «Ασκηση και Υγεία») νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης και είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν.
Υλοποιήθηκε λοιπόν ο στόχος που είχε τεθεί. Να αναδειχθεί η σημασία και η αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής «ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές, συλλογικές αξίες». Οι νέοι και οι νέες «να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων στερούν το δικαίωμα στην άθληση μετατρέποντάς το σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα» (ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ).
Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ κατέθεσαν μεράκι, χρόνο και κόπο για να στηθεί και να έρθει σε πέρας το εγχείρημα. Η ανταπόκριση τους γέμισε ικανοποίηση, αλλά και ευθύνες. Εδωσαν υπόσχεση - στον εαυτό τους αλλά και τους συμμετέχοντες - ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ακόμα καλύτερη οργάνωση. Επίσης ότι με τους νέους και τις νέες θα ξαναβρεθούν στο σχολείο, στη γειτονιά, στους δρόμους του αγώνα. Για μια καλύτερη ζωή. Γιατί «αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό».




Κυριαζής Αποστόλης: «Εχει γίνει μια πάρα πολύ καλή πρώτη προσπάθεια να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του ρόλου του αθλητισμού. Με τον ποδηλατικό γύρο για μικρά παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με τον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων και τα σκακιστικά τουρνουά. Την παράσταση κλέβει το πρωτάθλημα μπάσκετ 3 οn 3, όπου έχουμε μαζευτεί πολλές ομάδες από την περιοχή αλλά και από την υπόλοιπη Αθήνα. Πολύ όμορφο θέαμα να βλέπεις νεαρά παιδιά αλλά και μεγαλύτερους να αγωνίζονται. Για τη νίκη αλλά κυρίως για να αναδείξουμε την ανάγκη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού ως τρόπου βελτίωσης της υγείας, της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής μας, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες.
Ελπίζουμε του χρόνου η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη με περισσότερους αγώνες, περισσότερα γέλια και περισσότερους αγωνιζόμενους. Ωστε να στείλουμε ακόμα δυνατότερα το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Πως οι νέοι έχουμε ανάγκη να διασκεδάσουμε παίζοντας έναν αγώνα με φίλους. Κάτι που είναι δύσκολο στις μέρες μας αφού σχεδόν σε όλα τα γήπεδα έχει μπει υψηλό αντίτιμο. Γι' αυτό λοιπόν το Αθλητικό Camp είναι ευκαιρία να παίξουμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να διαμορφώσουμε μέσα στη νεολαία και το λαό ένα ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο, στη γειτονιά».
Μπράστας Ζώης: «Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία που πήρε η ΚΝΕ και ο "ΟΔΗΓΗΤΗΣ". Μια πρωτοβουλία από τη νεολαία, για τη νεολαία. Χωρίς χορηγούς και μεσάζοντες. Εχει μαζευτεί πολύς κόσμος για να διασκεδάσει με την ψυχή του, να παίξει, να ψυχαγωγηθεί, να εκτονωθεί λίγο από την κατάσταση που γενικότερα επικρατεί. Να εκτονωθεί δημιουργικά και όχι σε αδιέξοδες κατευθύνσεις, όπως π.χ. τα ναρκωτικά. Συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι. Συζητάμε με τα παιδιά για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη νεολαία, γενικότερα την τραγική κατάσταση. Δε γίνεται να κρυφτούν τα προβλήματα. Είναι, λοιπόν, και ένας πολύ καλός τρόπος να γνωριστούμε. Να φέρουμε πιο κοντά στους νέους την πρόταση του Κόμματος και της Οργάνωσης για τον αθλητισμό αλλά και τα υπόλοιπα ζητήματα που τους αφορούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ