12 Σεπ 2012


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σε κέντρα κράτησης Ελληνες μετανάστες
ΚΑΜΠΕΡΑ.--
Στη «δαγκάνα» των αυστραλιανών μεταναστευτικών αρχών πέφτουν το τελευταίο διάστημα και Ελληνες πολίτες με ελληνικά διαβατήρια που συλλαμβάνονται και στέλνονται σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, είτε επειδή λήγει η τουριστική βίζα, είτε επειδή δεν πείθουν πως μεταβαίνουν στην Αυστραλία για τουρισμό, αναφέρει δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μόνον σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 20 Ελληνες, καθώς κρίθηκε πως δεν ικανοποιούσαν τις βασικές προϋποθέσεις παραμονής στην Αυστραλία, όπως εισιτήρια μετ' επιστροφής και ικανό χρηματικό ποσό που θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα για όλο το διάστημα που επιδιώκουν να παραμείνουν.
Η ανάγκη που κάνει τους Ελληνες επίδοξους μετανάστες να «μεταμφιέζονται» σε τουρίστες είναι τα τεράστια ποσά και η μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτούνται. Για την απόκτηση μίας βίζας μόνιμης παραμονής, μαζί με τα έξοδα ιατρικών εξετάσεων, ξεπερνά τα 8.000 δολάρια, μια διαδικασία που το αστικό κράτος έχει μετατρέψει σε μεγάλη μπίζνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ