28 Σεπ 2012

Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε δικηγόρο των Τανζανών


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε δικηγόρο των Τανζανών
Μετά τις χτεσινές και προχτεσινές επιθέσεις φασιστοειδών στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Τανζανών και σε Τανζανούς μετανάστες, στην Πλατεία Αμερικής, προχτές το μεσημέρι η δικηγόρος Γ. Κούρτοβικ πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με μέλη του Συλλόγου, για να συνδράμει νομικά τους μετανάστες. Να σημειωθεί, ότι το τμήμα είχε ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία για τις επιθέσεις των φασιστοειδών. Μετανάστες αναγνώρισαν δύο άτομα που όπως κατήγγειλαν εμπλέκονται στις επιθέσεις εναντίον τους. Γι' αυτό και τα άτομα αυτά προσήχθησαν στο τμήμα. Η αναγνώριση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το Σύλλογο που ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι και επιτίθεντο φραστικά και απειλούσαν Τανζανούς. Επίσης, ένας κάτοικος αναγνωρίστηκε για απειλές με όπλο σε καταστηματάρχη τις προηγούμενες μέρες.
Προς συμπαράσταση των δύο προσαχθέντων στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα έφτασαν ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Η. Παναγιώταρος, η Θ. Σκορδέλλη (σ.σ. κατηγορείται για υπόθεση μαχαιρώματος μετανάστη) και άλλοι. Οπως καταγγέλλει η δικηγόρος Ι. Κούρτοβικ, «η αστυνομία άσκησε πιέσεις στους μετανάστες να αποσύρουν τις καταγγελίες σε βάρος των αναγνωριζόμενων δραστών. Μάλιστα, όταν ένας μετανάστης έδωσε κατάθεση τον έθεσαν υπό κράτηση...».
Εξω από το Αστυνομικό Τμήμα είχαν μαζευτεί φασιστοειδή, ενώ κατέφθασαν και δυνάμεις των ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν, πράγμα που δεν έγινε. Οταν η δικηγόρος βγήκε από το αστυνομικό τμήμα, δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους με χυδαίες βρισιές και αντικείμενα, ενώ μία από τις επιτιθέμενες που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, συνέχισε να τη βρίζει και να την απειλεί, ενώ της επιτέθηκε και την χτύπησε, υπό το βλέμμα αστυνομικών. Οπως τόνισε η συνήγορος «προπηλακισμοί δικηγόρων που έχουν επιχειρήσει να συμπαρασταθούν σε θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή είναι επανειλημμένα με την ανοχή και μάλλον συνδρομή των αστυνομικών του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα».
Σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, άτομο με εμετικά σχόλια επαίρεται για συμμετοχή σε επιθέσεις σε μετανάστες και βρίζει χυδαία τη συνήγορο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ