29 Σεπ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει προπηλακισμό μέλος του από τον αντιδήμαρχο πρασίνου


ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει προπηλακισμό μέλος του από τον αντιδήμαρχο πρασίνου





Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει προπηλακισμό του στελέχους του, Βαγγέλη Χριστοδούλου από τον αντιδήμαρχο πρασίνου Σ. Ρίγγα, την περασμένη Τετάρτη, ημέρα της απεργίας. 

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει και καταδικάζει τον απρόκλητο, φραστικό και τρομοκρατικό προπηλακισμό που δέχτηκε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ΟΤΑ, Βαγγέλης Χριστοδούλου από τον αντιδήμαρχο πρασίνου Σ. Ρίγγα.

Το γεγονός αυτό συνέβη το πρωί της ημέρας της απεργίας στην Υπηρεσία Πρασίνου (Φοίνικας), όπου ο συνδικαλιστής Β. Χριστοδούλου και άλλοι εργαζόμενοι μετέβησαν προκειμένου να ενημερώσουν για τη σημασία της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του δήμου, στην απεργία της 26/9.

Αυτό ενόχλησε σφόδρα τον αντιδήμαρχο, ο οποίος για να αποτρέψει την ενημέρωση και να φοβίσει τους εργαζόμενους (και ειδικά τους 5μηνίτες συμβασιούχους) κατέφυγε σε απειλές ότι θα φέρει την αστυνομία ώστε να προβεί έως και στη σύλληψη του συνδικαλιστή. Οι απειλές όμως και οι φοβέρες του αντιδημάρχου έπεσαν στο κενό. Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις του αντιδημάρχου καταγγέλθηκαν αργότερα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Παρόλο τον απεργοσπαστικό ζήλο που επέδειξε ο κ. Ρίγγας πολλοί εργαζόμενοι (και στην Υπηρεσία Πρασίνου) απήργησαν! Εκτός των μονίμων υπαλλήλων της υπηρεσίας που εποπτεύει, απήργησαν και πολλοί συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν από τις ΜΚΟ με μισθούς πείνας των 600 ευρώ.

Όλο αυτό το συμβάν δεν είναι τυχαίο! Αποκαλύπτει ότι σε κάθε χώρο δουλειάς ασκείται κρυφή και φανερή τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Για να μην διαμαρτύρονται, να δέχονται και να υπακούν στις εντολές του εργοδότη είτε πρόκειται για ιδιωτικό τομέα είτε για δημόσιο ή στην προκειμένη περίπτωση για το δήμο Κέρκυρας.

Μετά απ’ αυτά τα γεγονότα, πέφτουν στο κενό οι προ ημερών εξαγγελίες της δημοτικής αρχής ότι είναι συμπαραστάτης και αρωγός των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι στο δήμο και σε όλη την Κέρκυρα ας βγάλουν συμπεράσματα ποιος τελικά είναι με ποιόν στ’ αλήθεια!!!

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους:

Να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ