9 Οκτ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Λ.Σ .για ερημίτη, τα... 13εκ. και τα ορφανά λιμάνια!


Ο Θ. Γουλής για ερημίτη, τα... 13εκ. και τα ορφανά λιμάνια!





Δηλώσεις για τρία ζητήματα έκανε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, Θόδωρος Γουλής. Τον Ερημίτη, τα 13 εκ. ευρώ των ημιτελών έργων από το Γ ΚΠΣ, αλλά και τα ορφανά λιμάνια. 

Αποσπασματικά, τα όσα είπε:

ΕΡΗΜΙΤΗΣ

1. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για τη διάσωση του Ερημίτη πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7/10, σύσκεψη με μαζική συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων της περιοχής του πρώην Δήμου Κασσιωπαίων, για να συζητήσει την πορεία του αγώνα τους και την κλιμάκωση του.

Κατέληξαν ομόφωνα σε ένα ψήφισμα που εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ξε-πούλημα του Ερημίτη και στη μεταφορά του φυλακίου του πολεμικού ναυτικού καθώς και σε μια σειρά δραστηριότητες όπως: Την Κυριακή 21/10/12 διοργανώνουν επίσκεψη στο χώρο του Ερημίτη (το ψήφισμα θα το δώσουν στη δημοσιότητα οι ίδιοι).

Εμείς παραβρεθήκαμε αντιπροσωπία του ΚΚΕ και της Λ. Συσπείρωσης της Περιφέρειάς και του Δήμου Κερκυραίων και υπογραμμίσαμε τα εξής:

Ότι η ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του Ερημίτη όπως του αεροδρομίου και του λιμανιού αλλά και άλλων Δημόσιων υποδομών και εκτάσεων είναι μέρος συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης της Ε.Ε, της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της και πρέπει να αντιπαλευτεί στο σύνολό της. Αποκαλύψαμε ότι είναι ψεύτικο και υποκριτικό το ενδιαφέρον της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ γιατί με ερώτηση της βάζει ανοικτά θέμα αξιοποίησης δηλαδή ξεπουλήματος του Ερημίτη και οικοπεδοποίησης του. Η ανάπτυξη που προπαγανδίζουν ορισμένοι ότι θα φέρει το ξεπούλημα του Ερημίτη είναι προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και εις βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου. Αυτό αποδεικνύεται από την ε-φαρμογή του all inclusive από τα μεγάλα ξενοδοχεία σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Κέρ-κυρας και της Ελλάδας. Αυτή η εφαρμογή συρρικνώνει και κλείνει ενοικιαζόμενα δωμάτια, μι-κρά ξενοδοχεία, εστιατόρια, bar κ.α.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα για την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των κασσιωπιτών ενάντια στην εγκατάσταση νέας ιχθυοκαλλιέργειας στο Καπαρέ-λι. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε ότι έχουν επιβληθεί υπέρογκα πρόστιμα από το Λιμεναρχείο σε ψαράδες και άλλους ιδιοκτήτες πλωτών μέσων και από τον ιδιοκτήτη της ιχθυοκαλλιέργειας μηνύσεις εναντίον εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής.

Πρόκειται για απαράδεκτες ενέργειες στις οποίες έχει ενεργό ρόλο η διοίκηση κρατικής υπηρε-σίας (Λιμεναρχείο).

Απαιτούμε να ανακληθούν όλα τα πρόστιμα του Λιμεναρχείου και να τεθούν στο αρχείο οι μη-νύσεις που είναι αβάσιμες και σε πολλά σημεία ψευδείς.


Τα... χαμένα χρήματα

2. Την Παρασκευή 5/10, ο Περιφερειάρχης, έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των έργων του ΚΠΣ 2000 – 2006, που απαιτείται η επιστροφή της κοινοτικής συμμετοχής, συνολικού ύψους 13 εκ. ευρώ. Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση απέναντι στον κερκυραϊκό λαό από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τους Δημάρχους και τους Νομάρχες αυτών των κομμάτων. Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι κρατικές υπηρεσίες ελέγχου όλων αυτών των έρ-γων που καθυστέρησαν ή έμειναν ημιτελή ή εξαφανίστηκαν. Σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για έργα που εμείς έγκυρα είχαμε υπογραμμίσει τις κακοτεχνίες και την εμφανή πα-ραβίαση των μελετών τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις Αλύπας στην Παλιοκαστρί-τσα. Ο τότε κρατικός Περιφερειάρχης κ. Σ. Βόσδου μας είχε απειλήσει με μηνύσεις. Δυστυ-χώς για αυτόν ο καιρός απέδειξε την σταθερότητα του έργου αφού διέλυσε τον εξωτερικό μόλος και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Σπύρου πρέπει να απαντήσει ποιος θα πληρώσει τα 13 εκ. ευρώ και να σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Έχει και ο ίδιος τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ ήταν σχεδόν ενάμισι χρόνο Περιφερειάρχης δεν έκανε τίποτα για να ολοκληρωθούν και να ελεγχθούν τα συγκε-κριμένα έργα.


Τα ορφανά λιμάνια

3. Πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια συγκρότησε επιτροπή παραλαβής του έργου του λιμανιού Αυλάκια στου Οθωνούς. Όμως, το συγκεκριμένο έργο είμαι ημιτελές. Συγκεκριμέ-να:

α) Η μελέτη του έργου προβλέπει βάθη 4,10 μέτρων σύμφωνα με μέτρηση της υ-δρογραφικής υπηρεσία του ΠΝ (υπάρχει σχετικός χάρτης). Σε ορισμένα σημεία της έχει βά-θος μόνο 2,80 μ και μάλιστα στην είσοδο του λιμανιού, κάτι το οποίο καθιστά αδύνατη την είσοδο του πλοίου της γραμμής.

β) Δεν έχουν τοποθετηθεί οι σημαντήρες στην είσοδο του λιμανιού αν και υπάρχει η χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

γ) Το λιμάνι είναι άχρηστο γιατί δεν έχει προστατευτικό μόλο στην είσοδό του και μπαίνει ζωντανή η θάλασσα μέσα στο λιμάνι, ιδιαίτερα το χειμώνα.

Δεν μπορεί να γίνει λοιπόν καμία παραλαβή ενός ημιτελούς έργου που μάλιστα παραβιάζει εμφανώς τη μελέτη κατασκευής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ