10 Οκτ 2012

Οργανωμένο σχέδιο καταστολής


Οργανωμένο σχέδιο καταστολής
Ενα οργανωμένο σχέδιο καταστολής τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Ανακοίνωση για απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας στη μισή Αθήνα. Δεκάδες προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις. Εκτεταμένη επιχείριση εκκένωσης του Συντάγματος, τη στιγμή που χιλιάδες λαού είχαν κατακλύσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος». Είναι σαφές ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών της είναι να τρομοκρατήσουν το λαό. Είναι επίσης σαφές ότι ο αυταρχισμός εντείνεται στο πλαίσιο επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων. Στοχεύουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο λαός να φοβηθεί. Να μην κατεβαίνει στους δρόμους και να παλεύει ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Θέλουν να περάσουν τα μέτρα με το λαό τσακισμένο ώστε να δεχτεί την εξαθλίωσή του. Ολα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, όλα όσα έγιναν στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο καταστολής του λαϊκού κινήματος, έστω κι αν αυτό δεν τέθηκε σε ολοκληρωτική εφαρμογή ούτε στην απεργία, ούτε χτες.
Η μετατροπή της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, έγινε ακριβώς γιατί σκοπός της επίσκεψης Μέρκελ είναι να στηριχθεί και να επιταχυνθεί το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Σηματοδοτεί την ένταση των εκβιασμών, την απόπειρα τρομοκράτησης του λαού. Γι' αυτό έκαναν επίδειξη πυγμής. Για να προστατεύσουν τα μονοπώλια, τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους. Για να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα χρησιμοποιούν κάθε μέσο τρομοκράτησης και καταστολής, κάθε πρακτική εκφοβισμού και προβοκάτσιας. Ανανεώνουν διαρκώς το οπλοστάσιό τους με νέους νόμους που παραβιάζουν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ελέγχου και καταστολής του «εχθρού λαού». Κάθε εργατική κινητοποίηση και λαϊκή διαδήλωση συνοδεύεται με ωμή κρατική βία και στημένες προβοκάτσιες. Αυτή είναι η απάντησή τους απέναντι στο λαό που στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική τους και διεκδικεί με τις μαχητικές απεργίες των εργατών, τις λαϊκές κινητοποιήσεις κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνιά τους, να ζει και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της η εργατική, η λαϊκή οικογένεια.
Αυτός είναι - αυτός ήταν πάντα - ο σχεδιασμός της άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης που υπηρετεί το κεφάλαιο. Χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων με τους νόμους τους, εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, και, κρατική καταστολή με τους μηχανισμούς του κράτους τους. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης, σε συνθήκες που τσακίζουν το λαό, αυτοί οι σχεδιασμοί αποκτούν πιο άγρια χαρακτηριστικά. Και απέναντι σ' αυτό το σχεδιασμό οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα έδωσαν τη δική τους απάντηση και στις 26 του μήνα και χτες. Τα μέτρα αστυνομοκρατίας πήραν απάντηση. Χιλιάδες λαού βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί. Γιατί η απάντηση της εργατικής τάξης, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να είναι άλλη από τους αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες. Αγώνες ενάντια στα μέτρα που οδηγούν σε σφαγή τις εργατικές οικογένειες, αγώνες ενάντια στην πολιτική και οικονομική εξουσία που με το ένα ή το άλλο πρόσωπο οδηγεί στην εξαθλίωση, αγώνες ενάντια στην καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ