5 Οκτ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-HOTELS Nτσχαου


Επίθεση σε εργαζόμενη ξενοδοχείου καταγγέλλει το ΚΚΕ





Επίθεση δέχθηκε η Ελένη Μάζη, μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδ/λων και του Εργατι-κού Κέντρου, στο ξενοδοχείο που εργάζεται, καταγγέλλει το ΚΚΕ.


Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:
«Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση και τρόϊκα με τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου, καταδικάζουν τους εργαζόμενους να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και μεγά-λο κομμάτι του λαού στην φτώχεια και την ανεργία. Για να περάσουν αυτά τα μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, το τελευταίο διάστημα σε όλους τους χώρους δουλειάς δη-μόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει εξαπολυθεί ένα όργιο τρομοκρατίας. Το οποίο έχει ως στόχο οι εργαζόμενοι να μην διαμαρτύρονται, να σκύβουν το κεφάλι  στα εξοντωτικά ω-ράρια, στο να πληρώνονται όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, να είναι ανασφάλιστοι.
Ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας αυτό το καλοκαίρι η τρομοκρατία ήταν και είναι καθημερινότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Με απειλές και απολύσεις οι ξενο-δόχοι προσπάθησαν να τελειώσουν μια και καλή με τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι και με την τοπική σύμβαση, με το ζόρι να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις που θα μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε δούλο.
Συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα», εκμετάλλευσης από φέτος του Ν. Χα-λικιόπουλου, η νέα εργοδοσία προσπάθησε να ξεμπερδέψει με τους παλιούς εργαζόμενους (που δούλευαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο 15 και 20 χρόνια, οι οποίοι είναι και πιο α-κριβοί). Αφού δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τους μισθούς πείνας που ήθελαν, προχώρη-σαν σε έξι εκδικητικές απολύσεις. Για να σπάσει το ηθικό των εργαζομένων που συνέχιζαν να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους, έθεσε σε εντεταλμένη υπηρεσία τον μάγειρα Θεόδωρο Μίαρη ο οποίος με την ανοχή του διευθυντή του ξενοδοχείου Μπάκα Αλέξαν-δρο, παίζοντας βρώμικο ρόλο προσπάθησε να υπονομεύσει τον σκληρό αγώνα των εργα-ζομένων και με απειλές και προσβολές προσπαθούσε να διασπάσει τους εργαζόμενους ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις των συναδέλ-φων τους. Τελευταία πράξη της επίθεσης, η εργοδοσία του ξενοδοχείου προχωράει σε πα-ράνομες αναγκαστικές άδειες για τους εργαζόμενους που αντιδρούν.
Στο πλαίσιο αυτό έντονη ήταν η επίθεση που δέχθηκε η Μάζη Ελένη, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία προσπαθούν να στοχοποιήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα και το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στους χώρους δουλειάς με επίθεση στα μέλη του, να σβήσουν την ελπίδα για τους εργαζόμενους ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, δρόμος αγωνιστικός-διεκδικητικός. Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να πληρώνουν για μια κρίση που δεν δημιούργησαν αλλά με τον αγώνα τους να επιβάλλουν να πληρώσουν οι υπεύθυνοι δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τη σημερινή κατάσταση. 
Μέσα από το σωματείο τους, μέσα από το ΠΑΜΕ να δώσουν τη μάχη της ζωής και του αγώνα. 
Να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να παλέψουν για όσα τους ανήκουν και τους τα κλέβουν.
Να διεκδικήσουν και να γίνουν ιδιοκτήτες στο μόχθο και τον πλούτο που παράγουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ