7 Νοε 2012

Λαϊκή Συσπείρωση-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Θ. Γουλής: Άδικος και αντισυνταγματικός ο νόμος για την απελευθέρωση των ταξι  
 1PAGE  |  1PAGE 




Τις θέσεις της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε ο επικεφαλής της Θεόδωρος Γουλής, μεταξύ άλλων, για τις άδειες ταξί, τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τη σύλληψη 34χρονου επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από διαδήλωση που απεικόνιζε αστυνομικό... 
Όσον αφορά στο θέμα των εδρών και των ζωνών λειτουργίας των ταξί στη Κέρκυρα, ο κ. Γουλής αφού κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου για την αλλαγή θέσης (πρότεινε εισηγητικά να οριστούν 2 έδρες, πρόταση που άλλαξε στο κλείσιμό του και πρότεινε 1 έδρα για όλο το νησί), δήλωσε: «Εμείς προτείναμε την εξής: «Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί που προβλέπεται με τον μνημονιακό νόμο 4070/2012 και ολοκληρώνεται με το νέο πακέτο μέτρων και τους εφαρμοστικούς  του νόμους, θίγει όλους τους ταξιτζήδες της πόλης και της υπαίθρου. Ιδιαίτερα θίγει όσους έχουν μισό ταξί.
Η απελευθέρωση δίνει την δυνατότητα στους μεγάλους επιχειρηματίες να πάρουν πολλές άδειες δημοσίου μεταφορικού έργου, δηλαδή άδειες Ταξί.
Θεωρούμε άδικο το νόμο για την απελευθέρωση, όπως και όσους νόμους ακολουθήσουν για εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων.
Αρνούμαστε την εφαρμογή του αντισυνταγματικού και άδικου ν.4070/2012 και απαιτούμε την κατάργησή του.»
Την πρόταση αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης την ψήφισαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Επτανησιακής Αναγέννησης και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια.
Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του περιφερειάρχη που ψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Αυτό προκάλεσε την οργή των συγκεντρωμένων ταξιτζήδων γιατί είδαν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που γινόταν από τον περιφερειάρχη.
Εμείς προτείνουμε στους ταξιτζήδες να επικεντρώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζει η κυβέρνηση και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ, τη ΠΑΣΥ».

Στα υπόλοιπα θέματα

«Προτείναμε να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Π.Σ. η απώλεια 13 εκ. ευρώ από έργα του Γ΄ΚΠΣ. Ο περιφερειάρχης δεν το δέχτηκε, έκανε μια θολή ενημέρωση. Κατά τη γνώμη μας σκόπιμα ήταν θολή η ενημέρωση για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ του προηγούμενου διορισμένου περιφερειάρχη και των υπηρεσιακών παραγόντων.
Ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Π.Σ. και να παρθούν μέτρα για να υλοποιηθούν τα έργα, να μην επιστραφούν χρήματα, να αποδοθούν  ευθύνες.

Για τη σύλληψη 

Δεν εγκρίθηκε ψήφισμα που πρότεινε η κα. Λαχανιώτη για την καταδίκη της αυθαίρετης σύλληψης του κ. Χονδρογιάννη μέσα στο σπίτι του, γιατί δημοσίευσε φωτογραφίες από σύγκρουση διαδηλωτών με αστυνομικούς. Εμείς το στηρίξαμε γιατί θεωρούμε αυθαίρετη, απαράδεκτη και τρομοκρατικού χαρακτήρα τη σύλληψη και την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

Θετική στάση των άλλων παρατάξεων σε σειρά θεμάτων

Εγκρίθηκαν ορισμένες αποφάσεις – ψηφίσματα που πρότεινε ηΛαϊκή Συσπείρωση και έχουν θετικό χαρακτήρα:
-Καταδίκης  της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της παρακράτησης δεδουλευμένων από μεγάλα σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία.
-Απαίτηση για επαρκή χρηματοδότηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ώστε να μπορέσουν να στεγάσουν όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες.
-Απόφαση για να ανακληθούν τα πρόστιμα του Λιμεναρχείου σε κατοίκους Αλιείς της Κασσιώπης και να τεθούν οι μηνύσεις στο αρχείο.
-Απαίτηση για να στελεχωθούν όλα τα ΕΠΑΛ με καθηγητές που λείπουν.
-Καταδίκη της ενέργειας της κυβέρνησης να ζητήσει στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις και τους δήμους για το πόσα παιδιά μεταναστών φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς μετά από ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ