21 Νοε 2012

Η αθλιότητα της «Εφημερίδας των συντακτών»


Η αθλιότητα της «Εφημερίδας των συντακτών» 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΡΙΧΝΟΥΝ «ΜΕΛΑΝΙ» ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΣΗ ΚΚΕ – ΝΕΟΣΕΤ

 Άμεση απάντηση στην αθλιότητα τα στοιχεία από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για την υπεράσπιση των εργατών της ΝΕΟΣΕΤ
 Σε άθλιους υπαινιγμούς κατά του ΚΚΕ κατέφυγε σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», δηλαδή η μία από τις τρεις ψευδεπίγραφες εκδοτικές απόπειρες συνέχειας της «Ελευθεροτυπίας». Δεν κρύβουν τη θλίψη τους γιατί το ΠΑΜΕ οργανώνει τον αγώνα των εργατών του ΙΚΕΑ ενάντια στις αντεργατικές επιδιώξεις του ομίλου Φουρλή και εγκαλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ γιατί ενώ στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΕΑ, δεν κάνουν – ισχυρίζονται οι άθλιοι – το ίδιο και για τους εργαζόμενους στη ΝΕΟΣΕΤ. Και αμολάνε «μελάνι» με υπαινιγμό ότι κάτι υπάρχει στις σχέσεις ΚΚΕ – ΝΕΟΣΕΤ.
 Οι άθλιοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους γνωρίζουν – κι αν δεν γνωρίζουν όφειλαν να ψάξουν – ότι όχι μόνο σήμερα, αλλά απ’ όταν ξεκίνησε η επίθεση της εργοδοσίας της ΝΕΟΣΕΤ στα δικαιώματα των εργατών, το ΚΚΕ στάθηκε στη πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των εργαζομένων της ΝΕΟΣΕΤ.

Μια απλή αναζήτηση στη διαδικτυακή σελίδα του «Ριζοσπάστη» με τις λέξεις «ΝΕΟΣΕΤ» – «ΚΚΕ» τρίβει στη μούρη των άθλιων συκοφαντών άμεσες απαντήσεις:

 - Από τις 8/12/2008 οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Γ. Μαυρίκος και Γ. Γκιόκας καταθέτουν Ερώτηση με θέμα «Άμεση επαναπρόσληψη απολυμένων στη ΝΕΟΣΕΤ». Δηλώνεται ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα του σωματείου για επαναπρόσληψη των εννιά απολυμένων.


- Στις 14 Γενάρη 2009 με ανακοίνωση για τη ΝΕΟΣΕΤ η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη της περιοχής τονίζοντας: «Είναι επιτακτικό καθήκον των εργαζομένων να οργανώσουν τον αγώνα τους στους χώρους δουλειάς για να προστατέψουν το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Να καταδικάσουν τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καθώς και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που έχουν συναινέσει σε όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα (απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση 8ώρου, διευθέτηση χρόνου εργασίας κ.ά.)».
 - Στις 23 Μάρτη 2009, με τις απολύσεις να έχουν γίνει 30, σε συνάντηση του Γ. Μαρίνου, βουλευτή του ΚΚΕ, με το σωματείο δηλώνεται η πλήρης στήριξη στον αγώνα τους.
 - Στις 4 Ιούλη του 2010 όταν οι απολύσεις πια είχαν φτάσει στις 140, το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό των εργατών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρα από τις άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο στο πλευρό των εργατών, το ΚΚΕ φέρνει και στη Βουλή το θέμα με Ερωτήσεις που κατέθεσε στις 8 Δεκέμβρη του 2008, στις 27 Μάρτη του 2009, στις 11 Νοέμβρη του 2009, στις 6 Μάη του 2010, στις 7 Ιούνη του 2010.

 Μόλις πριν από λίγες μέρες, το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Νοέμβρη 2012, με αφορμή και μόνο τις φήμες που κυκλοφόρησαν για επιχειρούμενο κλείσιμο του εργοστασίου στην Εύβοια, ο «Ριζοσπάστης» σηκώνει το θέμα με δύο ρεπορτάζ, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην 30χρονη ιστορία του εργοστασίου και τονίζει: «Μετά από 30 χρόνια κυριαρχίας στο χώρο του φτηνού και εύχρηστου επίπλου, η ΝΕΟΣΕΤ προστίθεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στον τεράστιο κατάλογο των μεγάλων επιχειρήσεων που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την βαθιά οικονομική κρίση και τον αδυσώπητο ανταγωνισμό με πολυεθνικές εταιρείες τύπου ΙΚΕΑ, που χάρη στην πολιτική της απελευθέρωσης της κίνησης κεφαλαίων καταφέρνουν και επεκτείνουν τη δράση τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης».

 Τα ρεπορτάζ του «Ρ» αναφέρονται επίσης τόσο στο δυναμικό της επιχείρησης, όσο και στην πορεία των κερδών της και τις εξαγωγικές δραστηριότητές της. Και καταγράφονται «οι πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία πτώχευσης η επιχείρηση», καθώς και ότι αυτές οι πληροφορίες «προκάλεσαν την έντονη ανησυχία στους εκατοντάδες εργαζόμενους του ομίλου, αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση προς αυτούς».
 Και κατέληγε το ρεπορτάζ του «Ρ» μόλις τρεις μέρες πριν: «Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα της εταιρείας για την έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα απαγόρευε κάθε δίωξη και μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της από πιστωτές. Το αίτημα είχε υποβληθεί ταυτόχρονα με το αντίστοιχο αίτημα για την υπαγωγή της ΝΕΟΣΕΤ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για την έκδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές και άλλους πιστωτές.
 Αναβρασμός υπάρχει και στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Βασιλικό Χαλκίδας, όπου εργάζονται περίπου 120 εργαζόμενοι και στους οποίους έχει ήδη επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία, τριήμερα και τετραήμερα. Μέχρι στιγμής η εταιρεία “κρατάει στο σκοτάδι” τους εργαζόμενους, δεν έχει κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα ενημερώσει το Σωματείο στο Βασιλικό Χαλκίδας».
 Στο μεσοδιάστημα μέχρι και χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πήγε και ξαναπήγε στο εργοστάσιο στα Βασιλικά και δήλωσε την αμέριστη στήριξη σε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.

 Ποιος λοιπόν δεν έχει σταθεί στο πλευρό των εργατών της ΝΕΟΣΕΤ; Ποιος δεν σήκωσε το θέμα, όπως αναρωτιούνται «αθώα» οι εντεταλμένοι των πολυεθνικών του επίπλου που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στην «Εφημερίδα των συντακτών»;


 902.gr
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  yiok-yiok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ