18 Νοε 2012

Η καπιταλιστική κρίση χτυπά το γερμανικό Τύπο Μετά την πτώχευση της «Frankfurter Rundschau», αναστολή έκδοσης εξετάζουν οι «Financial Times Deutschland»


Η καπιταλιστική κρίση χτυπά το γερμανικό Τύπο
Μετά την πτώχευση της «Frankfurter Rundschau», αναστολή έκδοσης εξετάζουν οι «Financial Times Deutschland»

Η καπιταλιστική κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη, πλήττει και το γερμανικό Τύπο. Μετά την κήρυξη πτώχευσης την περασμένη Τρίτη της «Frankfurter Rundschau», μίας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, μία ακόμη μεγάλη γερμανική εφημερίδα, η «Financial Times Deutschland» εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής της κυκλοφορίας της.
 Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, ο οίκος «Gruener und Jahr» (G+J) στον οποίο ανήκει η εφημερίδα εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής και άλλων δύο εκδόσεων και οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
 Όπως σημειώνει το περιοδικό, η αναστολή των εκδόσεων θα έχει ως συνέπεια τις απολύσεις330 εργαζομένων. Οι FTD, από την έκδοσή τους έχουν ζημία 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο για το 2012, η G+J αναμένει απώλειες περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και για τις τέσσερις οικονομικές εκδόσεις της (FTD, Capital, Boerse Online και Impulse). Από αυτές, είναι πιθανόν να διασωθεί μόνον το περιοδικό «Capital» και 20 εργαζόμενοι. Σήμερα οι οικονομικές εκδόσεις της G+J απασχολούν 350 άτομα, εκ των οποίων 200 δημοσιογράφοι.
 Η «κεντροαριστερή» «Frankfurter Rundschau» έχει προσωπικό 500 άτομα και ημερήσια κυκλοφορία 120.000 φύλλα ημερησίως. Ιδρύθηκε το 1945 και ήταν μία από τις πρώτες γερμανικές εφημερίδες που έλαβαν άδεια από τον αμερικανικό Στρατό έπειτα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αιτία για την πτώχευση της εφημερίδας, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι «οι τεράστιες απώλειες εσόδων στους τομείς της διαφήμισης και των εκδόσεων».
 Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα, η «El Pais» απέλυσε 129 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ