16 Δεκ 2012

"Αντιρατσιστικό" πλυντήριο για φασίστες (μία ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ)


"Αντιρατσιστικό" πλυντήριο για φασίστες (μία ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ) 
 Εν αρχή ο δήμαρχος της όμορφης (νά'χαμε να λέγαμε...) πόλης μας, ο κ.Καμίνης.
 Διαβάζουμε στο ιστολόγιο PRAXIS:
 Ο δήμαρχος των πογκρόμ κατά των μεταναστών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ...αντιρατσιστική πορεία! Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ! 
 Ο δήμαρχος των πογκρόμ κατά των μεταναστών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ...αντιρατσιστική πορεία! 
 Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ! 
η ...αντιρατσιστική πρόταση και του Καμίνη! 

 Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ: 
«ο δήμος Αθηναίων και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων συντάσσουν τις δυνάμεις τους με το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα στην ειρηνική πορεία που πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στις 3 το μεσημέρι, από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και κατά του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. 

 Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει, όχι μόνο να στηλιτεύει κάθε μορφή και έκφραση του ρατσισμού και του νεοναζισμού, αλλά να σφυρηλατήσει, από κοινού με τις δημοκρατικές και ελεύθερες δυνάμεις της πόλης, μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Καμίνης. 
 Αυτός που πρωτοστατούσε στα πογκρόμ κατά των μεταναστών στο κέντρο που έπρεπε να "καθαρίσει" από τα μιάσματα, αυτός που καλούσε την κεντρική κυβέρνηση να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης, που πέρυσι άφηνε τους άστεγους να παγώνουν στο κρύο διώχνοντάς τους από το Ρουφ και στέλνοντας τα ΜΑΤ στο Πνευματικό Κέντρο, αυτός που εφαρμόζει τη ...νομιμότητα των ΔΝΤ και ΕΕ απαρέγκλιτα και με πάθος απολύοντας εκατοντάδες συμβασιούχους, στηρίζοντας τη διαθεσιμότητα και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται, που κλείνει παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες, αυτός που ζητάει απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας στηρίζει και συμμετέχει σε διαδήλωση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, καταγγέλλοντας "φαινόμενα" που εφάρμοσε από τους πρώτους, ανοίγοντας έτσι το έδαφος στην ανάπτυξη των διάφορων φασιστικών και ρατσιστικών ομάδων σαν τη Χρυσή Αυγή. Κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (την έπιασε ο πόνος και την Ε.Ε.) και στηρίζεται από τους κυβερνητικούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ! Πολλά μπορεί κανείς να πει για τέτοιου είδους κινήσεις από τα αστικό πολιτικό σύστημα και για τις στοχεύσεις του. Ήδη έχουμε αναφερθεί στο άρθρο Όταν ο πνιγμένος πιάνεται από Χρυσά Αυγά με αφορμή τις "αντιφασιστικές" πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ.

 Αυτό όμως που (δεν) μας κάνει εντύπωση είναι η στήριξη της "κινητοποίησης" από τον ΣΥΡΙΖΑ!
 Αντιγράφουμε από το tvxs:
"Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη ευρωπαϊκή αντιρατιστική διαμαρτυρία, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM). Η συγκέντρωση, που θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να συμμετάσχει, θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την Ακρόπολη. Τη διαμαρτυρία δήλωσαν ότι υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ." 
 Τόση υπευθυνότητα πια; Που ξεπλένει πολιτικές, δημάρχους, κόμματα που τον ρατσισμό και ότι αντιλαϊκό δεν τα έχουν κάνει απλά σημαία τους αλλά τα εφαρμόζουν κιόλας; Σαν τη κυβέρνηση "σωτηρίας" (πάει και το "αριστεράς") με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει!
Πηγή: Αντιγειτονιές 
 Και καλά για τον Καμίνη, την δουλειά την ξέραμε από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για "ψήφο κατά συνείδηση" στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, αλλά να μην ξεχνάμε να μαυρίσουμε και την ..."δεξιά"! (Τόσο κατά συνείδηση...)
 Εκεί που μείναμε πραγματικά κάγκελο, ήταν με τον επόμενο "αντιρατσιστή", που χρησιμοποίησε μάλιστα και την αφορμή της "αντιρατσιστικής" εκήλωσεις, για να προβάλει για μία (ακόμη) φορά τις φασίστικές του απόψεις. Διάβάζουμε λοιπόν στο MAO.gr:

 Γιατί αποχώρησε ο κύριος Δημιουργία Ξανά από την βουβή αντιρατσιστική εκδήλωση; 


Διάσπαση στους κόλπους του φιλομνημονιακού όψιμου αντιρατσισμού. Ο κύριος Θάνος Τζήμερος που προεκλογικά ζητούσε να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να επιδίδονται σε καταναγκαστική εργασία με μισθούς ανάλογες των χωρών που προέρχονται συμμετείχε για λίγο στη βουβή αντιρατσιστική κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έγινε κάτω από την ταμπέλα της κρατικοδίαιτης ΜΚΟ ”Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα” (EGAM). Ο ακροδεξιός πολιτικός Τζήμερος ωστόσο ανατρίχιασε και αποχώρησε όταν είδε ότι οι μερικές δεκάδες μνημονιακοί συνοδοιπόροι του μπορεί να ήταν “βουβοί” αλλά κατέλαβαν το δρόμο και παρέλυσαν την ήδη ψόφια εμπορική κίνηση! Λες και ήθελε ο κόσμος να ψωνίσει και δεν μπόρεσε. 

 Διαβάστε τι έγραψε στο facebook ο Θάνος Τζήμερος : (φωτογραφία της κ. Μαρίας Καψή) 
Πήγαμε στην αντιρατσιστική εκδήλωση. Αυτονόητο. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ολοκληρωτική ιδεολογία και ο ρατσισμός είναι μια από τις χειρότερες. Αλλά, γιατί, ακόμα μία φορά, έπρεπε να παραλύσει, Σάββατο μεσημέρι, η ζωή του κέντρου; Γιατί έπρεπε να κλείσει η Φιλελλήνων, η Σταδίου, η Β. Γεωργίου; Πόσο προέβαλαν τις θέσεις τους οι συμμετέχοντες αποκλείοντας τους περαστικούς και τους οδηγούς; Η “Δημιουργία, ξανά!”, όταν η πορεία κατέλαβε το οδόστρωμα, αποχώρησε. Οι διαδηλώσεις έχουν νόημα όταν έχουν και θεατές – όχι τους ίδιους τους διαδηλωτές. Κι όπως έχω δικαίωμα να κάνω γνωστή την άποψή μου κρατώντας ένα πανώ, το ίδιο δικαίωμα έχει κι άλλος να πάει στη δουλειά του ή στη βόλτα του και ο μαγαζάτορας να λειτουργήσει την επιχείρησή του. Θα σταματήσει ποτέ αυτή η απαράδεκτη τακτική που “λάνσαρε” η αριστερά και την υιοθέτησαν όλοι; Η “Δημιουργία, ξανά!” καλεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει ΤΩΡΑ τις πορείες στο οδόστρωμα. Θες να διαδηλώσεις; ΜΟΝΟ στο πεζοδρόμιο! 
 Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο αντιφασισμός μπορεί να γίνει και πολιτικό πλυντήριο…
 Τώρα βέβαια θα την πούμε και την κακία μας για τοΜΑΟ.gr που "ξέχασε" να αναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στους μετέχοντες της εκδήλωσης, αλλά δεν βαριέσαι. Οταν μιλάμε για τους ίδιους που αναρωτιόνταν αν η ομιλία της Λάτση στην Αυγή, μπήκε από αφέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ