15 Ιαν 2013

ΗΠΑ Ενα στα τέσσερα παιδιά με κουπόνια τροφίμων


ΗΠΑ
Ενα στα τέσσερα παιδιά με κουπόνια τροφίμων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ζούσαν με κουπόνια τροφίμων για το 2011, κουπόνια που παρέχονται μέσα από το πρόγραμμα βοήθειας Supplemental Nutrition Assistance Program - SNAP σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας και του Γραφείου Απογραφής - Census Bureau. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την έκταση της απόγνωσης και της εξαθλίωσης των αμερικανικών οικογενειών, μία κατάσταση που όχι μόνο δεν θα αλλάξει αλλά θα επιδεινωθεί με την κρίση και την επικείμενη περικοπή κοινωνικών δαπανών που σχετίζεται με τα παζάρια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για το έλλειμμα και το χρέος.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Γεωργίας 19,9 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών ελάμβαναν τη βοήθεια του προγράμματος, αριθμός που σημαίνει ότι αντιστοιχεί στο 26,9% ή ένα στα τέσσερα, καθώς, σύμφωνα με το Census Bureau ο συνολικός αριθμός των παιδιών και των εφήβων στις ΗΠΑ για το 2011 ήταν 73,9 εκατομμύρια. Οσον αφορά το συνολικό αριθμό των ανθρώπων στις ΗΠΑ που διαβιούσαν με κουπόνια, που ήταν 46 εκατομμύρια, τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν το 45%.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να πάρει 133 δολάρια σε κουπόνια τροφής για ένα μήνα. Ωστόσο, εκθέσεις από ανεξάρτητες οργανώσεις που δόθηκαν επίσης πρόσφατα στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι σχεδόν 27 εκ. παιδιά, πολλά από τα οποία είναι από οικογένειες ανέργων, ισπανόφωνων μεταναστών συντηρούνται με τα κουπόνια, ενώ από τις αρχές του 2009 στο πρόγραμμα για κουπόνια τροφίμων έχουν προστεθεί 15,5 εκ. νέοι φτωχοί Αμερικανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ