23 Φεβ 2013

450.000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ


450.000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ
Την άμεση και επιτακτική ανάγκη για μέτρα ουσιαστικής προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Όπως δήλωσε, στον ΣΚΑΪ σε 450.000 οικογένειες δεν δουλεύει ούτε ένας εργαζόμενος και στις οικογένειες αυτές ζουν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο ίδιος πρότεινε, τα προγράμματα του οργανισμού, που συνιστούν επιδότηση των εργοδοτών για προσωρινή απασχόληση ανέργων και ανακυκλώνουν την ανεργία, να έχουν ως κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση και όχι την ηλικία των ανέργων.

«Ό,τι διαθέσιμοι πόροι υπάρχουν -κυρίως από το ΕΣΠΑ- θα διατεθούν με βάση την ανάγκη στις οικογένειες των ανέργων κι όχι την ηλικία. Η πρόταση του ΟΑΕΔ, αλλά και των κοινωνικών εταίρων, είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν στις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο» υποστήριξε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα και η κατεύθυνση των πόρων πάντως, όπως έχει επιβεβαιωθεί και στην πράξη, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ούτε των ανέργων ούτε των οικογενειών τους, αλλά στις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για φτηνό έως και εντελώς δωρεάν εργατικό δυναμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τον πρώτο μήνα του έτους τους 1.025.954.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ήταν 224.610, δηλαδή μόλις το 21,89% των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων πήρε το πενιχρό επίδομα των 360 ευρώ. Μάλιστα, ενώ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 36.532 άτομα από το Δεκέμβρη του 2012, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων εμφανίζεται μειωμένος κατά 9.845 άτομα, ποσοστό μειωμένο κατά 4,20%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ανεργία 27% για το Νοέμβρη του 2012 (1.350.181 άνεργοι) και με βάση αυτόν τον αριθμό, το ποσοστό των επιδοτούμενων στο σύνολο των ανέργων είναι μόλις 16,6%, όταν τα επίσημα στοιχεία δεν αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας που είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
Ψίχουλα κοροϊδίας για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες
Πάνω από ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ
Στο 27% η ανεργία το Νοέμβρη του 2012

Κατη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ