20 Φεβ 2013

Με κρύο μυαλό στην αντιπαράθεση


Με κρύο μυαλό στην αντιπαράθεση


Η εργατική τάξη βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία, έχοντας στο πλάι της πλατιά λαϊκά στρώματα (αγρότες, μικροεπαγγελματίες, σπουδαστές - φοιτητές, γυναίκες και παιδιά). Στους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές εξελίσσεται μια μεγάλων διαστάσεων δραστηριότητα που ξεπερνά τα όρια αυτής της απεργίας, βλέπει μπροστά, οργανώνει τις ακόμα πιο δύσκολες μάχες που έρχονται καθώς γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι θα απαιτηθούν σκληροί αγώνες και με βάθος χρόνου τόσο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής όσο και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική.
***
Αυτήν ακριβώς την ώρα μ' ένα μπαράζ τρομο-προπαγάνδας οι καπιταλιστές που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα. Να δείξουν καθέναν που αγωνίζεται σαν εχθρό της ανάπτυξης, ει δυνατόν και τρομοκράτη!
Αξιοποιούν κάθε μηχανισμό (που κατά τεκμήριο κινείται στο σκοτάδι ανεξάρτητα από το πώς «ντύνει» αυτήν την κίνηση) για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα.
Την ώρα που έχουν εξαφανίσει την απεργία και τα αιτήματά της από κάθε δημόσια συζήτηση, βγάζουν στον αφρό υπαρκτά ή και ανύπαρκτα θέματα που όμως έχουν κοινό παρονομαστή: Βοηθούν την κυβέρνηση να εδραιώσει τη θέση ότι παλεύει για να επικρατήσουν ο νόμος και η τάξη.
Τα αστικά μέσα ενημέρωσης βάζουν σ' ένα τσουβάλι την καταδρομική επιχείρηση που έγινε στις Σκουριές στη Χαλκιδική, με τους εφοριακούς που εκβίαζαν στη Λευκάδα, μια σφαίρα που στάλθηκε στο γραφείο του Μέργου, τις προσπάθειες των αγροτών να ενημερώσουν τους διερχόμενους από τα σημεία των μπλόκων, κάθε εργατική κινητοποίηση που επιχειρεί να δημοσιοποιήσει το αίτημά της.
Καμιά αλληλουχία δεν έχουν όλα αυτά μεταξύ τους.
Η λαϊκή πάλη αναπτύσσεται στο φως της μέρας και έχει πεντακάθαρα αιτήματα ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του.
Η καταδρομική επιχείρηση στις Σκουριές έχει όλα τα στοιχεία ενός προβοκατόρικου μηχανισμού που στήθηκε για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα. Η σφαίρα που στάλθηκε στο γραφείο του Μέργου είναι τόσο εξόφθαλμη προβοκάτσια που δεν αντέχει κριτικής, είναι όμως αξιοποιήσιμη για την καλλιέργεια του τρόμου.
***
Η αστική τάξη έσπευσε να αξιοποιήσει τις Σκουριές για να μιλήσει για «κυριαρχία της βίας» και στο όνομα της αντιμετώπισής της να αξιώσει εν λευκώ στήριξη των καπιταλιστών. Ακόμα πιο αισχρά συνέδεσε τις Σκουριές με την ανεργία που - όπως γράφουν οι αρθρογράφοι της - δε θα αντιμετωπιστεί αν δεν εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών που εμφανίζονται σαν επενδυτές. Το πάνε ακόμα πιο χοντρά και μιλάνε για «απειλή στη δημοκρατία» για να δημιουργήσουν ανακλαστικά συσπείρωσης γύρω από την πολιτική που ενισχύει τη δικτατορία του κεφαλαίου.
Δεν κρύβουν λόγια: Επικαλούνται τη λαϊκή δυστυχία που η πολιτική τους δημιούργησε για να αξιώσουν συναίνεση σε μια πολιτική που επιχειρεί να θάψει ακόμα πιο βαθιά την εργατική τάξη. Οδηγούν σε κατάσταση απογείωσης την υποκρισία όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να χαρακτηρίζει «πρωτοφανές γεγονός» την ανεργία στην οποία οι καπιταλιστές, τους οποίους έχει θεό, σπρώχνουν μαζικά την εργατική τάξη και τα παιδιά της.
***
Είναι η ώρα που απαιτείται απόλυτα κρύο μυαλό:
Μπροστά στην απεργία όλες οι δυνάμεις για την επιτυχία της.
Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, οργάνωση για τη συγκέντρωση λαϊκών δυνάμεων ικανών να αντιπαρατεθούν σ' αυτήν την πολιτική.
Αντιμετώπιση του στόχου της αστικής τάξης να εμφανίσει μονόδρομο την πολιτική της, με ακόμα πιο ισχυρή προβολή της θέσης του ΚΚΕ ότι αυτό το σύστημα δεν παίρνει γιατρειά, ότι οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά.
Μ' απόλυτη ψυχραιμία έχοντας καθαρό ότι η αστική τάξη έχει κινητοποιήσει λυτούς και δεμένους προκειμένου να χτυπήσει την ψυχή και την καρδιά του εργατικού κινήματος, το ΚΚΕ, την επαναστατική προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ