20 Φεβ 2013

Ενοχλήθηκαν οι ναζί της Χρυσής Αυγής...


Στα ψιλά: Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός
Ο λαός θα τον τσακίσει όπως έκανε το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ
«Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι

οι άλλοι να βαστάνε τα σχοινιά

αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε

αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι

να είσαι ‘συ και να μην είμαι εγώ

που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις

με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι

να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό

αρνιέμαι να ‘χω σκέψη που σωπαίνει

να περιμένει μάταια τον καιρό».

***

Φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στη Λαυρεωτική χτες το βράδυ επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν το γραμματέα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής επειδή άκουγε αυτό το τραγούδι στο αυτοκίνητό του. Απαγορεύεται να ακούς τέτοια τραγούδια, έκρωξε ένας από την ομάδα των 10 που ακολούθησαν το συνδικαλιστή μέχρι να παρκάρει το αυτοκίνητό του και του επιτέθηκαν έξω από το σπίτι του!

Ενοχλήθηκαν οι ναζί της Χρυσής Αυγής... Ενοχλήθηκαν τα μαντρόσκυλα των μεγάλων επιχειρηματιών, γιατί ό,τι έχει σχέση με εργατιά, αγώνες, αγωνίες των εργαζομένων, διεκδικήσεις, δικαιώματα και αποφασιστικότητα του λαού να πάρει ο ίδιος τη ζωή στα χέρια του τους προκαλεί ανατριχίλα. Ενοχλήθηκαν οι μαύροι φύλακες του καπιταλιστικού συστήματος που με φρασεολογία δήθεν αντισυστημική στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τους μεγάλους επιχειρηματίες. Ενοχλήθηκαν οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας και του Χίτλερ γιατί θέλουν το λαό σκυφτό και προσκυνημένο και τους προκαλεί αλλεργία η οποιαδήποτε προτροπή προς το λαό να γίνει αφέντης στον τόπο του, αφέντης του πλούτου που παράγει.

***

Αυτές τις εποχές νοσταλγούν οι φασίστες Χρυσαυγίτες και θέλουν να τις αναστήσουν από τον τάφο που τις έστειλαν οι λαοί με την πάλη τους: Ονειρεύονται το λαό με σκυμμένο το κεφάλι, με έλεγχο και απαγορεύσεις στη μουσική, στο λόγο, στη σκέψη, στην ιδεολογία, στην πάλη και στο δικαίωμα στους αγώνες και δεν κρύβουν ότι θέλουν να το επιβάλουν με απειλές, προπηλακισμούς, ξύλο και …ό,τι έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι: Διώξεις, απαγορεύσεις, φυλακίσεις, βασανισμοί, εξορίες, δολοφονίες. Αυτοί είναι οι φασίστες, αυτός είναι ο φασισμός. Πήραν μια πρώτη απάντηση σήμερα με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και με την πάλη της φτωχής αγροτιάς και της ΠΑΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ