26 Φεβ 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-Παράσταση διαμαρτυρίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Δημαρχείο για τις απλήρωτες καθαρίστριες!

PDFΕκτύπωση
Παράσταση διαμαρτυρίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Δημαρχείο για τις απλήρωτες καθαρίστριες!
  

Το ΔΣ του σωματείου Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την παρουσία συμβασιούχων καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων, αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου της ΛΑΣΥ, Χάρη Μάστορα έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, για τη μη πληρωμή των συμβασιούχων καθαριστριών των δημοσίων σχολείων για το από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν το διοικητικό συμβούλιο των ιδιωτικών υπαλλήλων:

Το σωματείο έθεσε το ζήτημα της απαράδεκτης κατάστασης να είναι απλήρωτες οι εργαζόμενες που είναι υπεύθυνες για την υγιεινή και την καθαριότητα στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας. Μάλιστα τις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εξαθλίωσης που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ να πάρουν ψωμί στο σπίτι τους, έχουν παιδιά που σπουδάζουν και δεν μπορούν να τους στείλουν λεφτά, τις ενοχλούν οι τράπεζες για τις καθυστερούμενες δόσεις αφού δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους μετά από την άρνηση από το Δήμο να τους καταβάλλει το δεδουλευμένα τους.

Τα ίδια ζητήματα απλήρωτης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενες σε υπηρεσίες του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος κος Πουλής με τον οποίο συναντηθήκαμε ως εκπρόσωπος του Δήμου για τα ζητήματα παιδείας υποσχέθηκε ότι θα πληρωθούν σήμερα Παρασκευή το μισθό του Δεκεμβρίου του 2012 και την εβδομάδα που έρχεται τους άλλους δύο μισθούς του 2013.

Ακόμα θέσαμε σαν σωματείο το θέμα ότι δεν μπορεί να θεωρούνται εργολάβοι και να υπογράφουν σύμβαση έργου οι συμβασιούχες καθαρίστριες οι οποίες καλύπτουν έτσι και αλλιώς πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για αυτό ζητάμε τη μονιμοποίησή τους. Για το θέμα αυτό δεν πήραμε καμία απάντηση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για τα αυτότητα, δηλαδή τη πληρωμή των δε-δουλευμένων τους. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να συσπειρωθούν στο σωματείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ