26 Φεβ 2013

Ουγγαρία: Αυτοί που σκοτώνουν το λαό, κατηγορούν τους κομμουνιστές για εγκλήματα


Ουγγαρία: Αυτοί που σκοτώνουν το λαό, κατηγορούν τους κομμουνιστές για εγκλήματα 
902.gr

Το έμβλημα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ουγγαρίας


 Η πολιτική ηγεσία της Ουγγαρίας συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη για να «αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από το κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο 1948-1989». Πύρινοι αντικομμουνιστικοί οι λόγοι του πρωθυπουργού, αλλά και του προέδρου του αντιπολιτευόμενου «σοσιαλιστικού» κόμματος για την «τυραννία» και τα «εγκλήματά» της, μεταξύ αυτών και του «εξαναγκασμού χιλιάδων ανθρώπων σε εγκλεισμό σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας»...

 Ποιοι όμως αλήθεια μιλούν για «τυραννία» και τα «εγκλήματα του κομμουνισμού»; Είναι αυτοί που (και) στην Ουγγαρία εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στο λαό της χώρας. Είναι το πολιτικό προσωπικό των αστών που υπηρετεί με αξιοσημείωτη προσήλωση την αποστολή κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού (και βεβαίως δεν αρκείται σε λόγια), ενθαρρυμένο είναι η αλήθεια απ' την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Όλοι αυτοί διώκουν οτιδήποτε θυμίζει σοσιαλισμό... Ακόμα και τα αγάλματα έχουν αφαιρεθεί από διάφορα σημεία της χώρας και έχουν «εγκλειστεί» σε ειδικό πάρκο. Απαγορεύτηκαν κομμουνιστικά σύμβολα, όπως το σφυροδρέπανο, προχώρησε η εξομοίωση των εγκλημάτων του φασισμού με τα υποτιθέμενα «εγκλήματα του κομμουνισμού», ενώ επιβάλλονται ποινές σε όποιον αρνηθεί ότι υπήρξαν.

 Η επίθεση στο σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα συμβαδίζει με την επίθεση στο λαό της χώρας απ' τους αντικομμουνιστές πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης της Ουγγαρίας. Όσες κατακτήσεις απολάμβανε ο λαός σαρώνονται, ενώ οι αστοί απολαμβάνουν νέα προνόμια. Οι μισθοί σφαγιάζονται, δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται στα 65 χρόνια όταν το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες είναι μόλις τα 70 χρόνια. Οι ώρες εργασίας επίσης αυξάνονται, μειώνονται τα επιδόματα ασθενείας και αναπηρίας, όπως και η διάρκεια της επιδότησης ανεργίας, αυξάνονται οι φόροι, προχωράνε οι ιδιωτικοποιήσεις και δεν έχει τέλος ο κατάλογος των «εγκλημάτων» σε βάρος του λαού.Αντικομμουνισμός και αντιλαϊκή επίθεση πάνε μαζί.

 Όλα αυτά θα μπορούσε κανείς και να τα υποθέσει γνωρίζοντας απλά και μόνο ότι η Ουγγαρία είναι στην ΕΕ, άρα προωθεί την αντιλαϊκή της στρατηγική, ενώ επιπλέον δανειοδοτείται απ' το ΔΝΤ και εφαρμόζει πρόγραμμα λιτότητας. Μόνο που η κτηνωδία της αστικής εξουσίας, που έχει το θράσος να αφορίζει το σοσιαλισμό, δεν σταματά σ' αυτά. Η Ουγγαρία είναι η χώρα όπου ζυμώνεται η ιδέα δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης ...ανέργων που θα δουλεύουν σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες, με αποδοχές πείνας, μακριά απ' τον τόπο διαμονής τους και θα φυλάσσονται από συνταξιούχους αστυνομικούς.
 Είναι η χώρα που οι άστεγοι, που ολοένα πληθαίνουν, τιμωρούνται κιόλας και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα επειδή είναι ...άστεγοι. Για να τα αποφύγουν, πρόχειρα καταλύματα έχουν στηθεί στα δάση στις περιφέρειες της Βουδαπέστης, όπου ολόκληρες οικογένειες ζουν σε καλύβες φτιαγμένες από χαρτόνι και ξύλο, ενώ σε κάθε μεγάλη πόλη της Ουγγαρίας αρκετές οικογένειες ζουν σε εγκαταλειμμένα σπίτια χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση.
 Είναι η χώρα όπου η ανεργία θερίζει, ενώ το 15% περίπου του πληθυσμού ζει με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 200 ευρώ. Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ζουν με εισόδημα 250 ευρώ το μήνα. Πρόσφατα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως πάνω από 100.000 παιδιά στην Ουγγαρία είναι υποσιτισμένα. Περίπου 20.000 από αυτά δε λαμβάνουν αρκετό φαγητό για την επιβίωσή τους. Είναι η χώρα που τα δημόσια σχολεία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς και μένουν δίχως θέρμανση.

 Αυτοί που υλοποιούν την πολιτική που έχει διαμορφώσει αυτήν την κατάσταση για το λαό, μιλούν για τα «εγκλήματα του κομμουνισμού»... Είναι ώρα να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ