19 Φεβ 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Δίωξη του προέδρου για «παρακώλυση συγκοινωνιών»


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Δίωξη του προέδρου για «παρακώλυση συγκοινωνιών»

Μετά την πρόσφατη ναυτεργατική απεργία. Καταγγελία της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου του Σωματείου των Ναυτεργατών στην Κέρκυρα με τη χαλκευμένη κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατών. Πρόσχημα της δίωξης είναι ότι υπήρξε έκτακτο περιστατικό για μεταφορά ασθενούς από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα. Περιστατικό για το οποίο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τοπικού ναυτεργατικού Σωματείου, ουδέποτε έγινε ενημέρωση από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Ενώ ξεκαθαρίζει ότι το Σωματείο όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, είχε καθορίσει και γνωστοποιήσει στους αρμόδιους φορείς προσωπικό ασφαλείας στα καράβια σε 24ωρη βάση προκειμένου να γίνει μεταφορά σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ με χτεσινή ανακοίνωση «καταγγέλλει τη συνέχιση στην προσπάθεια τρομοκράτησης του δίκαιου αγώνα των ναυτεργατών. Μετά την επίταξη των απεργών και το σπάσιμο της απεργίας τους με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τώρα διώκουν ποινικά τον Πρόεδρο του Σωματείου των Ναυτεργατών στην Κέρκυρα».

«Είναι ξεκάθαρο -συνεχίζει- ότι η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές των εφοπλιστών, εντείνει την προσπάθεια καταστολής και αμαύρωσης του αγώνα των ναυτεργατών επιδιώκοντας να τους φέρει αντιμέτωπους με την υπόλοιπη κοινωνία».

Η Γραμματεία επισημαίνει ότι επειδή τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τελειωμό και γνωρίζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ότι «οι αντιδράσεις από το λαϊκό - εργατικό κίνημα θα κλιμακωθούν», «προσπαθούν να επιβάλουν με τον αυταρχισμό και τη σιδερένια πειθαρχεία νεκρική σιγή. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προσπάθεια για αλλαγή των συνδικαλιστικών νόμων για τις απεργίες. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί μέσα από τη μαζική και οργανωμένη συμμετοχή του κερκυραϊκού λαού στην απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ