25 Μαρ 2013

1821-2013 Ομοιότητες και διδάγματα‏


1821-2013 Ομοιότητες και διδάγματα‏ 


  Η φετινή επέτειος της επανάστασης του 1821 είναι ξεχωριστή, γιατί μέσα από τις ομοιότητες τού τότε με το σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να δούμε τον δρόμο που έχουμε να πορευτούμε , οι σύγχρονοι "δούλοι" και "ραγιάδες" των εξουσιαστών, των από πάνω , των μεγαλοεργοδοτών, του μεγάλου κεφαλαίου. 
   
Και τότε, οι αντικειμενικές συνθήκες  είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν την κήρυξη της επανάστασης από την προοδευτική τάξη της εποχής, που μετά από προσπάθειες και αγώνες δεκαετιών, με αργά και βασανιστικά βήματα, μπόρεσε και ωρίμασε, στο σύνολο των αστών και των συμμάχων της, την ιδέα να πάρουν την εξουσία (πολιτική και οικονομική) από τους φεουδάρχες, όχι με εκλογές, ούτε με διάλογο, μήτε μέσα από διαπραγματεύσεις, αλλά όπως διακήρυσσαν οι επαναστατημένοι με "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", με την αστικά επανάσταση και στην Ελλάδα.

 Προσκυνημένοι σήμερα είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ ( με ή χωρίς μνημόνια), το ΔΝΤ (της Μέρκελ, του Ομπάμα, Πούτιν, κ.λ.π), που θέλουν να γιάνουν το "θεριό" (καπιταλισμό), που κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν την κοινωνία του κέρδους και της αγοράς.  
  Έτσι και σήμερα η μόνη πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, η μόνη τάξη που θέλει και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, είναι οι εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της , καταπιεσμένους αυτής της βαρβαρότητας. Η αστική τάξη των πλουτοκρατών έκλεισε τον "κύκλο" της, ότι μπορούσε να δώσει στην κοινωνία  το έδωσε, τώρα απομένει στο νέο που έρχεται, πιο γρήγορα, χωρίς αυταπάτες, χωρίς αναμονή να γράψει στα λάβαρα του αγώνα, όχι το "νόμιμο" αλλά το δίκαιο:

Ή ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ

Ή ΑΥΤΟΙ , ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΕΚΜΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ
    
  Τώρα ένα δρόμο έχουμε, ένα καθήκον μας έλαχε, εμείς οι καταπιεσμένοι, ενωμένοι να παλέψουμε τα νέα επώδυνα μέτρα, να εμποδίσουμε την εφαρμογή τους στην πράξη, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας παντού, σε σωματεία, φορείς, τοπική διοίκηση, το κυριότερο να ανατρέψουμε την εξουσία τους εκεί που τους πονάει.
  Πολλοί, καλοπροαίρετοι και μη αναρωτιούνται, μπορούμε, είναι εφικτό, σάμπως και θα βγει τίποτα με τον αγώνα;
Να γιατί είναι επίκαιρο το μήνυμα της επανάστασης του 1821, τότε κάποιοι, έλληνες, καλούσαν το λαό σε ομοψυχία για να αντέχει τον ζυγό των φεουδαρχών, ελλήνων και τούρκων. Το 1821 μερικοί, αλλά οικονομικά ισχυροί έλληνες, έβλεπαν στον οθωμανό κατακτητή, το φίλο, το σύμμαχο, το συνέταιρο στη μοιρασιά τις φτώχειας των πολλών. Σήμερα 192 χρόνια μετά, οι απόγονοι εκείνων των ελλήνων καλούν τον λαό σε εθνική ομοψυχία για να σώσουν το σύστημά τους , κάποιοι άλλοι μιλάνε για "κατοχή" από ξένα κράτη, για υποτελείς, για να κρύψουν τους έλληνες επιχειρηματίες που μας ρουφάνε το αίμα, (λες και των Γερμανών εργατών το μισθό τον μειώνει ο υποτελής της "αριανής" Μέρκελ).
Αυτού του είδους οι έλληνες, οι προσκυνημένοι, δε μπορούν να σταματήσουν ότι και να κάνουν αυτό που έρχεται. Όποια τεχνάσματα και αν χρησιμοποιήσουν, αριστερά, δεξιά ή ακροδέξια, αυτό που και οι ίδιοι οι "άρχοντες" το βλέπουν, το φοβούνται, το βλέπουν, Έρχεται, η Εργατική Λαϊκή εξουσία,σε όλους τους κοινωνικοποιημένους  στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, με τον Εργατικό έλεγχο παντού, χωρίς το βάρος των χρεών (αφού θα τα πάρουν μαζί τους αυτοί που τα καρπώθηκαν τόσες δεκαετίες), εκτός των λυκοσυμμαχιών ΕΕ και ΝΑΤΟ, που μας σέρνουν σε νέες περιπέτειες και συγκρούσεις για να ξαναμοιράσουν την "πίτα". 
Σε καλούμε, εργάτη, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, νέα και νέε, γυναίκα, της λαϊκής οικογένειας, οργανώσου, συσπειρώσου, στο σωματείο σου, στον μαζικό φορέα, στο σύλλογο, στο ΠΑΜΕ, στη ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την Λαϊκή επιτροπή Μαρουσιού, μην μένεις μόνο σου, όπως όλοι μαζί ήμαστε "θύματα" της αντεργατικής πολιτικής, έτσι όλοι μαζί, τάξη προς τάξη να δώσουμε την μάχη. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε συμπαράταξη με την Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού, να δυναμώσουμε τις ρίζες του νέου κόσμου που θα χτίσουμε όλοι οι "από κάτω" αντάμα.
Γιατί την ιστορία την γράφουν οι Λαοί και σήμερα είναι η δική μας σειρά. 
Πίστεψε στη δύναμή σου εξάλλου,
ΤΟ 1821 ΔΙΔΑΞΕ, Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ
Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΧΑΝΕΙ!   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ