3 Μαρ 2013

Ένα galil στο 4 παρακαλώ!


Ένα galil στο 4 παρακαλώ!

Την φωτογραφία (επάνω) την είδα τυχαία σαν εικονογράφηση σε ένα άρθρο του «Ιππόκαμπου».
Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, καθώς το νετ βρίθει ανάλογων «πανιγυρικών» φωτό, από τους ξεσαλωμένους πλέον, φασίστες. Κάτι όμως δεν μου κάθονταν καλά με το όπλο, που ενώ έμοιαζε αρκετά, είχε και κάποιες μικρές αλλά εμφανείς διαφορές στο σουλούπι*, από αυτά της πασίγνωστης σειράς ΑΚ-47 του Καλάσνικωφ. Δεν ξέρω τι με έπιασε, και είπα να το ψάξω λίγο, μια και οι πηγές εξοπλισμού των παρακρατικών(;) οργανώσεων, παρουσιάζουν για ευνόητους λόγους, μεγάλο ενδιαφέρον από την μία, και θα πιάναμε «λαυράκι» εάν δεν άνηκε σε αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στην μαύρη αγορά, μετά την Αλβανική εξέγερση στα μέσα του ’90 και τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, και είναι όλα «ανατολικής κατασκευής και προέλευσης» που λέγαμε και στο στρατό. Έριξα λοιπόν μία ματιά στο ίντερνετ και ...τόμπολα!
Οπλοπολυβόλο galil
Πρόκειται για την έκδοση οπλοπολυβόλου του Ισραηλινού galil της ΙΜΙ. Τα οποία βέβαια, ούτε στην μαύρη αγορά κυκλοφορούν, ούτε εκτός Ισραήλ (και Ν.Αφρικής) κατασκευάζονται.

Φυσικά και είναι ζήτημα το πως βρέθηκε ένα τέτοιο όπλο σε μία τέτοια φωτογραφία.

Πολύ δε περισσότερο, που με μία ματιά στην wikipedia (ο σύνδεσμος παραπάνω) θα ανακαλύψουμε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου όπλου, καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα καλάσνικωφ (εξού και η μεγάλη εξωτερική ομοιότητα) που είναι μετασκευασμένο ώστε να βάλει με διαμετρήματα ΝΑΤΟ. Ακριβώς δηλαδή με το είδος των πυρομαχικών που οι φήμες θέλουν**, το κράτος μας χορηγεί αφειδώς στις «λέσχες εφέδρων» για «εκπαίδευση», την ώρα που ακόμη και οι ειδικές δυνάμεις του τακτικού στρατού, κάνουν βολές με το σταγονόμετρο για λόγους ...οικονομίας.

Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του galil λοιπόν, είναι πως ενώ μπορεί άνετα να περάσει οπτικά για ΑΚ-47, οπότε η προέλευση του να μην απασχολήσει κανέναν, έχει την δυνατότητα να τροφοδοτείται άνετα με πυρομαχικά, από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού, χωρίς οι χρήστες του να είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στην «μαύρη αγορά» για την προμήθεια τους. Με αυτόν το τρόπο καθίσταται ιδανικό για τον εξοπλισμό οργανώσεων που δρουν στην σκιά του επίσημου κράτους.

Και εδώ καλό θα ήταν να αναφέρουμε και το αντίστροφο. Πως μια και πυρομαχικά του ΝΑΤΟ δεν κυκλοφορούν στην «μαύρη αγορά», η μόνη πηγή για τον κάτοχο ενός τέτοιου όπλου θα ήταν το «επίσημο» κράτος.

Από τα παραπάνω νομίζω πως στοιχειοθετούνται ενδείξεις (όχι και αποδείξεις φυσικά), για την οργάνωση και στελέχωση ένοπλων παρακρατικών μηχανισμών.

Και μία και το δικό μου μυαλό είναι αρκετά καχύποπτο, μου είναι σχεδόν αδύνατο να μην συνδέσω την πρόσφατη ελληνο-ισραηλινή «συμμαχία», με τον εντοπισμό ισραηλινού πολεμικού υλικού στα χέρια ελλήνων παρακρατικών(;)***.

____________
*Σαν σκιτσογράφος, το μάτι μου είναι αρκετά εξασκημένο στο να ξεχωρίζει τα περιγράμματα των αντικειμένων. 
**Εδώ δυστυχώς θα βασιστούμε αναγκαστικά στις φήμες, καθώς τα ακριβή στοιχεία τα καλύπτει το ...στρατιωτικό απόρρητο. 
***Το ερωτηματικό μπαίνει καθώς μόνο ισχυρές ενδείξεις έχουμε, και όχι αποδείξεις ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ