16 Απρ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Σε στενή διασύνδεση με το μεγάλο κεφάλαιο



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Σε στενή διασύνδεση με το μεγάλο κεφάλαιο
Μετά τα προνόμια των εφοπλιστών, τώρα υπερασπίζεται την παράδοση του φυσικού πλούτου σε «στρατηγικούς επενδυτές»
Νέα δημοσιεύματα εμφανίστηκαν στο διεθνή Τύπο σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στις αρχές Απρίλη, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» φιλοξένησε εκτεταμένο άρθρο για τους εν Ελλάδι νεοναζί, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα τη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές, που κατέστησε εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, έγραφε: «Εν μέσω φημών για υποστήριξη από πλούσιους εφοπλιστές, κατάφερε να ανοίξει γραφεία του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) σε όλη την Ελλάδα».
Τώρα, η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», σε αντίστοιχο δημοσίευμα, κάνει λόγο για «ασαφή στοιχεία σχετικά με την χρηματοδότηση του κόμματος» (τουλάχιστον όπως αναδημοσιεύονται αποσπάσματα του αφιερώματος σε ελληνικά ΜΜΕ). Σε άλλο αφιέρωμα, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή«δολοφονική συμμορία», κάνει λόγο για πράξεις βίας που τρομοκρατούν τη χώρα.
Ανεξάρτητα του αν και τι ισχύει αναφορικά με τη χρηματοδότηση των νεοναζί, η πρεμούρα που δείχνουν για τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών είναι αξιοσημείωτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι συνεχείς αβάντες που κάνουν στους εφοπλιστές, ζητώντας για λογαριασμό τους νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις.
Χαρακτηριστικά ήταν και τα όσα έγιναν Παρασκευή στην Καβάλα, όπου ο βουλευτής των νεοναζί Αρτέμης Ματθαιόπουλος συναντήθηκε με ορισμένους εργαζομένους της «KAVALA OIL» (η απαράδεκτη αυτή ενέργεια από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία). Σύμφωνα με ανακοίνωση των φασιστοειδών, συζήτησαν «και το θέμα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την εξόρυξη νέων κοιτασμάτων». Δηλαδή, αναζητούν κεφαλαιοκράτη να καρπωθεί τον ορυκτό πλούτο της περιοχής με «κοινοπρακτικά σχήματα», που μόνο ωφελημένο έχουν το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα ίδια είπαν και στα τέλη Μάρτη, όταν νεοναζί βουλευτές συναντήθηκαν με αντιπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Τους ξεκαθάρισαν ότι «η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρεία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι». Αφηναν, δηλαδή, και εκεί ορθάνοιχτη την πόρτα για κάποιον «μεγαλοεπενδυτή» να καπαρώσει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής.
Εκθεση από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Στο μεταξύ, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης,Νιλς Μούιζνιεκς αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Αποσπάσματα που διέρρευσαν αναφέρουν ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού - όπως το χαρακτηρίζει - πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» και υπογραμμίζει ότι «για τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται».
Βέβαια, οι τέτοιες δηλώσεις τους είναι χαρακτηριστικές της υποκρισίας τους, καθώς γέννημα του συστήματός τους είναι οι νεοναζί, όπλο τους στο τσάκισμα του λαού. Τα σχέδιά τους περί απαγορεύσεων και κυρώσεων, αλλού στοχεύουν. Πολύ περισσότερο όταν εκπορεύονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης που πρωτοστάτησε στην εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και συντάσσει εκθέσεις για εμπόδια στη λειτουργία κομμάτων που έχουν για στρατηγικό τους στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού.
Τέλος, αντιδράσεις προκαλεί στην Πάτρα η κίνηση των φασιστοειδών να αναγράψουν στο Δημόσιο ΙΕΚ συνθήματα όπως «Heil Hitler». Σε ψήφισμά του το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας τονίζει: «Η ΧΑ είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος, το αποδεικνύουν οι ίδιες οι τοποθετήσεις τους για το πώς θέλουν τον εργάτη (σκυφτό με μεροκάματο 18 ευρώ μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγουν). Με κάθε τρόπο θα μπούμε εμπόδιο σε κάθε μισανθρωπισμό, ρατσιστική πράξη ενάντια σε κάθε συνάδελφό μας και δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ