23 Απρ 2013

αμέτρητοι οι άστεγοι στη Γερμανία και σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση


αμέτρητοι οι άστεγοι στη Γερμανία και σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάζω εδώ, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ποσοστό της παιδικής φτώχιας στις ΗΠΑ “είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο σε Καναδά και Γερμανία και τουλάχιστον εξαπλάσιο από εκείνο σε Γαλλία, Βέλγιο και Αυστρία”.  Και ότι “διαβάζοντας ανάποδα τα ποσοστά, διαπιστώνουμε ότι στην “ατμομηχανή τής Ευρώπης”, στην πανίσχυρη Γερμανία, υπάρχουν -αναλογικά- τριπλάσια φτωχά παιδιά απ’ ό,τι στην Γαλλία ή στο Βέλγιο”.

Στο ίδιο διαβάζω τη “λεπτομέρεια”, ότι “ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ ομολόγησε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ότι «οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη ακριβώς προσδιορισθεί ο όρος του αστέγου»!!”

Πάντως “η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι στο έδαφός της υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια άστεγοι”…

Αλλού πάλι βλέπω ότι ειδικά στη Γερμανία, δηλαδή “σε μια χώρα, όπου μεταξύ άλλων καταγράφεται μέχρι και …ο ακριβής αριθμός των κατοικίδιων ζώων, δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές για τον αριθμό των αστέγων. Οργανώσεις και ιδρύματα μιλούν για τουλάχιστον 490.000 αστέγους που προστίθενται στα εκατομμύρια αυτών που ζουν σε συνθήκες μόνιμης και βαθιάς φτώχειας, στους ανέργους, στους νέους που δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο”.

Αφορμή για την παραπάνω επισήμανση στάθηκε το γεγονός ότι πρόσφατα στο Βερολίνο, σε ένα άσυλο αστέγων, μια γυναίκα δύο μέρες μετά την έξωση από το σπίτι της πέθανε. Απλώς πέθανε.

Πρόκειται για μια 67χρονη συνταξιούχο με προβλήματα υγείας, που η έξωση από το σπίτι της “έγινε με την παρουσία 200 αστυνομικών, που παρενέβησαν για να απωθήσουν διαδηλωτές και γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην άτυχη γυναίκα. Οι αρχές δεν πτοήθηκαν ούτε από την ύπαρξη ιατρικής γνωμάτευσης που θεωρούσε ένα τέτοιο μέτρο ακατάλληλο και επικίνδυνο για την υγεία της”.

Βέβαια δεν δάγκωσε άνθρωπος σκύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ