19 Απρ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Με αντιΚΚΕ παραλήρημα δίνει εξετάσεις στα αφεντικά



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Με αντιΚΚΕ παραλήρημα δίνει εξετάσεις στα αφεντικά
Θίχτηκαν οι χρυσαυγίτες στη Βουλή από την αποκάλυψη του αντιδραστικού τους ρόλου, με αφορμή και τη Μανωλάδα
H αποκάλυψη από το ΚΚΕ του ρόλου της «Χρυσής Αυγής» ως θεματοφύλακα των συμφερόντων των αφεντικών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, ενοχλεί τους χρυσαυγίτες, που με κάθε ευκαιρία καταφεύγουν σε ωμό αντικομμουνισμό.
Χτες στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Η. Παναγιώταρος, με αφορμή την αποκάλυψη από μεριάς του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Κατσώτη της στάσης της Χρυσής Αυγής στο ζήτημα της Μανωλάδας, εγκάλεσε το ΚΚΕ επειδή βάζει στην ίδια μοίρα Ελληνες με μετανάστες εργάτες, είπε ότι τα φυλλάδια του Κόμματος «τυπώνονται σε καμία δεκαριά γλώσσες» και αναμάσησε κάθε αθλιότητα γύρω από τα οικονομικά του Κόμματος.
Μέσα σε παραλήρημα, έφτασε να πει ότι το ΚΚΕ «είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, είστε εσείς που είχατε βάλει τα ΚΝΑΤ να φυλάνε περιμετρικά τη Βουλή». Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «μαμά Σοβιετική Ενωση που έστελνε τεράστια ποσά για να φτιάξετε ένα σύστημα επιχειρήσεων» και είπε το φαιδρό ότι «ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
Απαντώντας στο χρυσαυγίτη, ο Χ. Κατσώτης τόνισε ότι το ΚΚΕ διεξάγει από την ίδρυσή του σκληρό αγώνα για το κοινωνικό σύστημα των πολλών, που είναι ο σοσιαλισμός και όχι των λίγων που είναι ο καπιταλισμός. Πρωτοστατεί, είπε, στους αγώνες της εργατικής τάξης και περιφρουρεί τους αγώνες του, μη επιτρέποντας τις προβοκάτσιες, όπως αυτή που επιχείρησαν στην πλατεία Συντάγματος η Χρυσή Αυγή και άλλοι.
«Δεν τους πέρασε και δε θα επιτρέψουμε τέτοιες προβοκάτσιες» είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Κατσώτης, σχολιάζοντας τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.
Για τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης περί απολύσεων στα Μέσα του ΚΚΕ, ο Χ. Κατσώτης ανέφερε ότι η κρίση επηρέασε το Κόμμα μας, βεβαίως έγιναν απολύσεις και κάθε απόλυση είναι εφιαλτική, αλλά το ΚΚΕ δεν κάνει καμία απόλυση για να αποκομίσει κέρδη και αγωνίζεται για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Στο Κόμμα μας, τόνισε, κανένας δεν μπαίνει για να λύσει το πρόβλημα της δουλειάς, αλλά για να αγωνιστεί για το δικαίωμα όλων στη δουλειά.
Σχετικά με «τα ρούβλια και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ότι ο χρυσαυγίτης μεταφέρει πληροφορίες από την ΚΥΠ και τη CIA και είναι ίδιες με αυτές που έλεγαν ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης έχει κότερο και ότι το ΚΚΕ έχει την εταιρεία «Γερμανός».
Εμάς, ξεκαθάρισε, μας χρηματοδοτεί η εργατική τάξη από το υστέρημά της και ποτέ δεν κρύψαμε ότι σκοπός μας είναι η συγκέντρωση των δυνάμεων για αλλαγή της τάξης που θα έχει την εξουσία, για να έρθουν στην εξουσία οι δημιουργοί του πλούτου, οι εργάτες και οι σύμμαχοί τους, να πάρουν στα χέρια τους όλα τα μέσα παραγωγής από τα παράσιτα που είναι οι καπιταλιστές.
Για εμάς, κατέληξε, η εργατική τάξη είναι ενιαία και σαν τέτοια πρέπει να αγωνιστεί, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία για την απελευθέρωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ