17 Απρ 2013

Θ. Παφίλης: Yπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος (VIDEO)


Θ. Παφίλης: Yπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος (VIDEO)


Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Την προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη δήλωση του υπουργού Κ. Μουσουρούλη ότι η τροπολογία που αφορά τα πλοία ασφαλείας δεν είναι κυβερνητική, σημειώνοντας πως κατατέθηκε από το γραμματέα του πρώτου κόμματος της κυβέρνησης.

Τόνισε πως τα πλοία ασφαλείας υπονομεύουν την απεργία και ανοίγουν το δρόμο για την απεργοσπασία και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ο Θ. Παφίλης στάθηκε επίσης στο αίσχος της επιστράτευσης των ναυτεργατών. «Θα σας επιστρατεύσουν μια και καλή» τόνισε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Επεσήμανε ακόμα πως δυναμώνει η αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων και πως για πρώτη φορά οι αγρότες της Κρήτης βρέθηκαν πρόσφατα στο πλευρό των ναυτεργατών.

Σε ό,τι αφορά τις «κραυγές συμπάθειας» προς τους ναυτεργάτες από τον Π. Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή, ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως δεν είπαν ούτε λέξη για τους εφοπλιστές. «Γιατί δε λεν κουβέντα και κρύβονται πίσω από τη ναυτοσύνη;» αναρωτήθηκε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατήγγειλε επίσης πως η κυβέρνηση στις «νομοθετικές βελτιώσεις» που κατέθεσε την Τρίτη, απέσυρε το άρθρο 60 του νομοσχεδίου, το οποίο αν και αποσπασματικό είχε κάποια θετικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να δίδονται αποζημιώσεις σε περιπτώσεις χρεοκοπίας ναυτιλιακών εταιρειών και στους εργαζόμενους στη στεριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ