30 Μαΐ 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Νέα αύξηση της ανεργίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα αύξηση της ανεργίας
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε για τρίτο συναπτό μήνα το Μάη κατά 21.000 ανθρώπους, αριθμός που είναι τέσσερις φορές υψηλότερος του αναμενόμενου, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ανεργίας. Ο λόγος για την επίσημη ανεργία, σε μία καπιταλιστική οικονομία όπου η υποαπασχόληση (τα λεγόμενα μινι- τζομπς) έχει γίνει καθεστώς και πάνω από 7,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με περίπου 400 ευρώ μηνιαίως. Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στη Γερμανία, τη «μεγάλη δύναμη» της ΕΕ, όπου οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή επί καγκελαρίας του σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ περισσότερο από δέκα χρόνια πριν, η κατάσταση των εργαζομένων χειροτερεύει για να έχουν οι καπιταλιστές φτηνότερη εργατική δύναμη.
Η νέα αύξηση των ανέργων ώθησε το συνολικό αριθμό των ανέργων στα 2,96 εκατ., σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας. Η δημοσίευση των τελευταίων δεδομένων για την ανεργία έρχεται μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη στη Γερμανία, που σημείωσε οριακή αύξηση, της τάξης του 0,1%, για το πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους.
Η εικόνα της ανεργίας διαμορφώνεται έτσι με τις αλχημείες της γερμανικής κυβέρνησης και των διαφόρων Ινστιτούτων. Η πραγματικότητα είναι ότι ένας στους τέσσερις εργαζόμενους υποαπασχολείται, ενώ η εκ περιτροπής εργασία, οι λεγόμενοι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα, πολλαπλασιάζονται. Πριν μερικούς μήνες τουλάχιστον 100.000 άνεργοι είχαν εξαφανιστεί ως διά μαγείας από τις λίστες των ανέργων, μία «εξαφάνιση» που έχει παραδεχθεί και η ίδια η κυβέρνηση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ