24 Μαΐ 2013

ΟΧΙ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Ο Δήμαρχος κ. Τρεπεκλής και η Δημοτική Αρχή , με την πλήρη στήριξη και  συμφωνία της μείζονος αντιπολίτευσης ( κ. Αυλωνίτη ) , αποφάσισαν υλοποιώντας την γενικότερη κυβερνητική πολιτική και τις  μέχρι τώρα κατευθύνσεις των μνημονίων ,να επιβάλλουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
  Έτσι λοιπόν με μια απαράδεχτη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ,την 16-179/26-11-2012 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ( η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δε συμμετέχει στο Δ.Σ.) , επιβάλλονται αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στους Δήμους της περιφέρειας , σε ποσοστά που κυμαίνονται από 45% έως και 130% , ενώ για να χρυσώσουν το χάπι μειώνουν οριακά το τιμολόγιο της πόλης περίπου 5% .
  Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρόλο που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό , δε μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Και αυτό γιατί πλήρως εναρμονισμένη στις πολιτικές της Ε.Ε. και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων διαχειρίζεται το νερό σαν εμπόρευμα . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπει τους καταναλωτές σαν «πελάτες» που πρέπει να τους πουλήσει το προϊόν της .
 Ακόμα και σε αυτό το λεγόμενο « Κοινωνικό Τιμολόγιο» που λέει ότι θα εφαρμόσει  για κάποιες ομάδες δημοτών ,όπως άνεργους –πολύτεκνους –ΑΜΕΑ , θέτει κριτήρια κυβερνητικά (εκτός των άλλων ζητάει να είναι ενταγμένοι και στο «κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.), με αποτέλεσμα ελάχιστοι να είναι αυτοί που θα επωφεληθούν.
 Η « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θεωρεί ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι καταδικασμένη από το υπάρχον νομικό πλαίσιο , από τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και από την πολιτική που στηρίζει και εμβαθύνει το καπιταλιστικό σύστημα ,να καταρρεύσει οικονομικά . Καμιά Τιμολογιακή Πολιτική στη σημερινή κρίση του καπιταλισμού δε μπορεί να σταματήσει την οικονομική πτώση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Άλλωστε αυτό καταμαρτυρούν και τα οικονομικά της στοιχεία. Μη απόδοση της θεσμοθετημένης  επιχορήγησης που έπρεπε να δώσουν οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων ετών που ανέρχονται στο ποσό των 1,000,000 ευρώ . Οι πληρωμές για τα τοκοχρεολύσια και τα έξοδα των δανείων που έχει συνάψει η ενιαία πλέον Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανέρχονται κατ’ έτος περίπου στα 2.100.000 ευρώ. Τα συνολικά χρέη της επιχείρησης σήμερα ανέρχονται περίπου  στα 8.300.000 ευρώ . Και ενώ εξαιτίας των «μνημονίων» έχουν επέλθει σημαντικές μειώσεις στο κόστος μισθοδοσίας λόγω της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων , η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. βγαίνει  συνέχεια με ζημιές .
 Η « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» επαναφέρει την πρόταση που έχει κάνει και προεκλογικά . Η Δ.Ε.Υ.Α .Κ.  να καταργηθεί  και να δημιουργηθεί  Υπηρεσία Ύδρευσης στο Δήμο, με τους εργαζομένους της να αποτελούν μόνιμο προσωπικό του Δήμου. Αυτή είναι η μόνη συμφέρουσα λύση που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τη μια και οι καταναλωτές από την άλλη.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θεωρεί ότι το νερό είναι φυσικός πόρος κοινή κληρονομιά και ως τέτοιο πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία .Μόνο τότε θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα . Η διαχείριση  του απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο. Αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος και των νόμων της αγοράς , αλλά στη λαϊκή οικονομία με λαϊκή εξουσία.
   Καλούμε τους εργαζόμενους , τους αγρότες , τους αυτοαπασχολουμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες , τους άνεργους και όλους όσους πλήττει αυτή η  ανάλγητη τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ,να αντιδράσουν μαζί μας δυναμικά και να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση.
-         ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
-         ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
-         Η  Δ.Ε. Υ.Α.Κ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
 ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 30  ΜΑΗ  στις  18:30  ΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ    ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ                                      
                                               ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΣΤΟ  ΜΟΝ ΡΕΠΟ.
                                                                                                                                                                    ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                                                                                                                                                    ΔΗΜΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ