9 Μαΐ 2013

ΚΚΕ: Οι χρυσαυγίτες υπερασπίζονται (και πάλι) τον ναζισμό


ΚΚΕ: Οι χρυσαυγίτες υπερασπίζονται (και πάλι) τον ναζισμό
 Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) Κέρκυρας ενάντια στην εκδήλωση για τα «68 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη» που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Άλλωστε οι λάτρεις του Χίτλερ έχουν ήδη γράψει ότι στις 9 Μαΐου «δε γιορτάζουν τίποτα γιατί ο κόσμος χωρίς τον Χίτλερ είναι απάνθρωπος» (περιοδικό ΧΑ Ιούνιος–Ιούλιος 2005). Η ανακοίνωση των ναζιστών της ΧΑ, αποτελεί από μόνη της στήριξη του φασισμού αφού επέλεξαν αυτή την συγκεκριμένη ημέρα για να υπερασπιστούν αυτούς που αιματοκύλισαν τον κόσμο με 50 εκ. νεκρούς. 

Η ανακοίνωση – αχταρμάς είναι απλά μία από τα ίδια. Η παλιά - αραχνιασμένη συνταγή όπου δεν λένε κουβέντα για τον φασισμό, τον Χίτλερ και το σύστημα που τον στήριξε αλλά «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» με ένα γκεμπελίστικο, ανιστόρητο, οχετό με ολίγο από Μπεναρόγια, ΟΠΛΑ, Σοβιετική Ένωση κτλ. 

Θυμήθηκε η ΧΑ την ΟΠΛΑ (Οργάνωση Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα) γιατί απλά τρέμει στην ιδέα ότι ο λαός μπορεί και να πάρει την τύχη στα χέρια του αλλά και να προστατεύσει τον εαυτό απέναντι σε κάθε εχθρό όσο «μπρατσωμένος» και αν είναι. Η ΟΠΛΑ στράφηκε εναντία στους Ναζί και σε όλους τους δοσίλογους, χίτες, ταγματασφαλίτες και στους συνεργάτες τους, εναντία σε όλους αυτούς δηλαδή που οι σημερινοί ναζιστές της ΧΑ τους αποδίδουν «δόξα και τιμή» (Περιοδικό Αντεπίθεση Ιανουάριος 2000).

Και βεβαία υπήρχε η ΟΠΛΑ και ήταν τόσο κόκκινη όσο και ο Στρατός που έπαιξε καθοριστικό ρολό στην πτώση του ναζισμού και τόσο κόκκινη όσο και η σημαία που καρφώθηκε στο Ραιχσταγκ, στην καρδία του φασισμού που όπως φαίνεται πονάει μέχρι και σήμερα.

Θέλουν να μιλήσουμε για την αντίσταση του ΚΚΕ, της ΕΣΣΔ και όλων των ΚΚ της κατεχόμενης Ευρώπης; Θυμίζουμε το γράμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας που καλούσε το λαό της Ελλάδας  «να διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.......»

Από την άλλη, τα 20 εκ. νεκρών της σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ, την εποποιία του Στάλινγκραντ, τις νίκες του Κόκκινου Στρατού δεν μπορούν να τα ξεγράψουν όση λάσπη και αν ρίξουν. 

Για τελείωμα ας αφήσουμε  να μας εξηγήσει  τι είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός (Ναζισμός) κάποιος που τον έζησε από πολύ κοντά…. και που τον βοήθησε να γιγαντωθεί για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του.

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»! Τάδε Έφη Γουσταύος Μπόλεν! Ο ίδιος ο «κύριος Κρουπ» αυτοπροσώπως, δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια που χρηματοδότησαν τον Χίτλερ.   

Επειδή πολλές φορές τα λόγια περισσεύουν τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι πολιτικοί πρόγονοι των χρυσαυγιτών είναι ο Χίτλερ, οι ναζιστές των SS, οι κουκουλοφόροι δοσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι χίτες και οι γερμανοτσιλιάδες. Οι πολιτικοί πρόγονοι των κομμουνιστών είναι οι μαχητές και οι μαχήτριες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, οι αντάρτες του ΔΣΕ, ο Άρης, ο Ζαχαριάδης, ο Μπελογιάννης και χιλιάδες άλλοι κομμουνιστές που πέθαναν στον αγώνα.

Καλούμε όλο τον κερκυραϊκό λαό στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ την Πέμπτη 9 Μάη στην Πάνω Πλατεία στις 8 το βράδυ.

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ