27 Ιουν 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-«Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ
small DSC02095-skini-sm
Αυλαία στο «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου» για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, με τους «Αχαρνής», που είναι η παλαιότερη κωμωδία του Αριστοφάνη και αποτελεί το αρχαιότερο δείγμα αττικής κωμωδίας. Είναι όμως και η πρώτη που έχει για ήρωα τον ίδιο τον ποιητή.

Πενήντα και πλέον συντελεστές (ηθοποιοί-μουσικοί-χορωδοί-σκηνοθέτες..) από το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας- σταθερά στο Αρχαίο Θέατρο- δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα στο πανέμορφο περιβάλλον του «Ρένα Βλαχοπούλου» στον Μον Ρεπό

Ο Δίκαιος πολίτης (Δικαιόπολις), μια μάσκα του ίδιου του Αριστοφάνη, προβάλλει τη θέση, αν είναι σκόπιμο να συνεχίζεται ο πόλεμος με τους Πελοποννήσιους για κάποιο αβέβαιο κέρδος, όταν υπάρχει δυνατότητα ειρήνης δίχως απώλειες. Ο Αριστοφάνης και το κοινό του γνώριζαν πολύ καλά ότι η ειρήνη προσφέρει περισσότερη ευτυχία από τον πόλεμο, αλλά δεν είχε καμία ένδειξη ότι θα θυσίαζαν για την ειρήνη τον πλούτο και την κυρίαρχη θέση που απολάμβανε η Αθήνα από την ηγεμονία της στα νησιά του Αιγαίου και τις μικρασιατικές παραλίες.

Η αναφορά του χορού ότι οι νέοι να κρίνουν τους νέους και οι γέροι τους γέρους είναι μία ψύχωση του ποιητή πάνω στη διαφθορά της νιότης και τα παραγκωνισμένα ιδανικά του παλιού καιρού. Ακόμη ο Χορός μακαρίζει το σοφό Δικαιόπολη και ονειδίζει τα καθάρματα της εποχής: χαφιέδες, δημοκόπους.

Όλοι οι συντελεστές βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους από τους διοργανωτές (ΕΣΥΝ Κέρκυρας) οι οποίοι στην έναρξη της παράστασης κατήγγειλαν τις σκόπιμες φήμες και διαρροές περι συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δύο οργανισμών με τελείως διαφορετική λειτουργία και φιλοσοφία ακόμη και για το τι σημαίνει θεραπεία, γεγονός που θα σηματοδοτεί στην ουσία το κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ, τον υποσκελισμό των στεγνών προγραμμάτων, τη ναρκοθέτηση της απεξάρτησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΕΣΥΝ πολύ σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και να πάρει θέση σε τέτοια σενάρια.

Την Πέμπτη στις 26/6 στην Πάνω πλατεία θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία από μαθητικά μουσικά σχήματα με τον τίτλο «τραγουδάμε για την Ζωή». Συμμετέχουν οι ANTIHEROS και FALLING ANGELS

To φεστιβάλ θα κλείσει το Σάββατο 29 Ιούνη στις 4 το απόγευμα στην Κάτω Πλατεία με μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Γιορτή του ποδοσφαίρου. Σε Συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας πραγματοποιείται τουρνουά κατηγορίας προτζουνιορ με τίτλο « κόκκινη κάρτα σε όλα τα ναρκωτικά»

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ