27 Ιουν 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Νέα αντιλαϊκά μέτρα

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
«Αίμα» έσταξαν χτες οι αποφάσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, για τα νέα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και τους μετανάστες, αλλά θα ενισχύσουν την ίδια ώρα τις δημόσιες δαπάνες για έργα υποδομών και οδοποιίας, από τα οποία θα ωφεληθούν πρωτίστως τα μονοπώλια και οι κατασκευαστικές...
Ο Οσμπορν ανακοίνωσε δραστικές περικοπές δαπανών σε συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και θέρμανσης, αλλά και σταδιακή κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών αυξήσεων - λόγω αλλαγής κλιμακίου - τη διετία 2015-16 στους μισθούς γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών και δημόσιων υπαλλήλων, για να εξοικονομηθούν μερικές δεκάδες δισ. στερλίνες. Σε «αντιστάθμισμα» ανακοίνωσε συμβολικές αυξήσεις των μισθών δημοσίων υπαλλήλων της τάξης του 1% έως το 2016.
Ανακοίνωσε την αναστολή του επιδόματος ανεργίας για τουλάχιστον επτά μέρες μέχρι την υποβολή αίτησης για το επόμενο, υποχρεωτική παρουσία των ανέργων στα τοπικά κέντρα εύρεσης εργασίας κάθε βδομάδα αντί δεκαπενθημέρου και υποχρεωτική φοίτηση μεταναστών που δεν γνωρίζουν αγγλικά σε κέντρα εκμάθησης γλώσσας εάν δεν θέλουν να στερηθούν τα επιδόματα που θα δικαιούνταν σε άλλη περίπτωση...
Προς το παρόν τα σχολεία, το Εθνικό Νοσηλευτικό Σύστημα και οι αντιτρομοκρατικές και μυστικές υπηρεσίες δεν μπαίνουν στις περικοπές και προβλέπεται αύξηση των κονδυλίων κατά 3,4%.
Επιπλέον, προβλέπονται απολύσεις τουλάχιστον 144.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2016. Αντίθετα, ευνοϊκότερα είναι τα πράγματα για τις κατασκευαστικές και τα μονοπώλια αφού ο Οσμπορν ανακοίνωσε ότι έως το τέλος της δεκαετίας θα αυξηθούν κατά 300 δισ. στερλίνες (!) τα μεγάλα δημόσια έργα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τη βελτίωση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων που θεωρούνται τα μεγαλύτερα της τελευταίας 50ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ