18 Ιουλ 2013

ΙΝΔΙΑ 22 παιδιά νεκρά από σχολικό γεύμα


ΙΝΔΙΑ
22 παιδιά νεκρά από σχολικό γεύμα
Η φτώχεια, η ανέχεια και η πρόσφατη τραγωδία στο σχολείο στην Ινδία είναι απότοκο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--
Τραγωδία σημειώθηκε σε σχολείο του ινδικού κρατιδίου Μπιχάρ, όπου 22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους λόγω δηλητηρίασης, από γεύμα που κατανάλωσαν στη σχολική καντίνα, αναδεικνύοντας την παντελή έλλειψη στοιχειώδους ασφάλειας ακόμα και στις σχολικές εγκαταστάσεις της χώρας. Σε μία χώρα με τεράστια ποσοστά υποσιτισμού στα παιδιά, που φτάνουν το 50% και θνησιμότητας λόγω ασιτίας, το γεύμα που μοιράστηκε δωρεάν -στο πλαίσιο προγράμματος καταπολέμησης της πείνας- σε σχολείο στο χωριό Νταρμασάτι Γκάντμαν, απέδειξε για ακόμα μία φορά την παντελή αδιαφορία για τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, με μοιραίο αποτέλεσμα για 22 μαθητές. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργή των γονιών, που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταδικάζοντας το γεγονός.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε έρευνα και προσέφερε το ποσό των 3.370 δολαρίων σε κάθε οικογένεια ως ...αποζημείωση. Συνολικά 47 παιδιά δημοτικού ένιωσαν αδιαθεσία μετά την κατανάλωση του σχολικού γεύματος, την Τρίτη, με 22 από αυτά να καταλήγουν νεκρά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς αρκετά ακόμα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και όλα είναι κάτω των 12 ετών.
Ο υπουργός Παιδείας του κρατιδίου, Π.Κ. Σάχι, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι γιατροί που εξέτασαν τα παιδιά, λόγω της μυρωδιάς που αναδύουν τα σώματα τους, πιστεύουν ότι στο φαγητό (ρύζι και φακές) υπήρχε οργανικός φώσφορος και εξετάζεται πώς αυτή η δηλητηριώδης ουσία βρέθηκε στο φαγητό. Οι ευθύνες του κράτους είναι τεράστιες, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας που να εξασφαλίζει την υγιεινή και ασφάλεια, όχι μόνο στα σχολεία, αλλά σχεδόν σε κανέναν τομέα που αφορά τη δουλειά και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, τη στιγμή που το κεφάλαιο γιγαντώνεται και αυξάνει τα κέρδη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ