11 Ιουλ 2013

Νέες επιθέσεις των ΜΑΤ και προσαγωγές στη Χαλκιδική

Νέες επιθέσεις των ΜΑΤ και προσαγωγές στη Χαλκιδική
Νέα επίθεση των ΜΑΤ και προσαγωγές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» πραγματοποιήθηκαν χτες. Η ένταση πυροδοτήθηκε το μεσημέρι όταν δύο ακόμη κάτοικοι της Χαλκιδικής, ηλικίας 25 και 41 χρόνων, που είχαν κληθεί να απολογηθούν ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Οι κάτοικοι που βρίσκονταν στον πλευρό τους έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, αντέδρασαν και αμέσως δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ που προχώρησαν και σε προσαγωγές, μεταξύ των οποίων ενός ανήλικου.
Αμέσως μετά οι κάτοικοι επέστρεψαν στην Ιερισσό και έστησαν μπλόκα αποκλείοντας τις εισόδους του χωριού. Στο μπλόκο που έστησαν οι κάτοικοι μετά τη Μεγάλη Παναγιά στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο, αργά το απόγευμα έγινε νέα επίθεση των ΜΑΤ με στόχο να ανοίξει η πρόσβαση προς το εργοτάξιο στις Σκουριές ώστε να φτάσουν εκεί τα μηχανήματα της εταιρείας και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Στη διάρκεια της επίθεσης, άνδρες της Αστυνομίας, εντελώς αναίτια, συνέλαβαν τον Θεόδωρο Καραβασιλικό, μέλος του ΚΚΕ, και τον οδήγησαν χτυπημένο στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Αργα το βράδυ μετά από παρέμβαση της ΚΟ του ΚΚΕ, και ενώ ακόμα η αστυνομία δεν του έχει απαγγείλει κατηγορίες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ