8 Αυγ 2013

Συνεργασία με ΝΔ ζητάει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεργασία με ΝΔ ζητάει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Επισείει το βολικό για το σύστημα άλλοθι της Χρυσής Αυγής
Επανήλθε χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος στην άποψη που είχε εκφράσει πρόσφατα για κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στο κόμμα του και τη ΝΔ, χρησιμοποιώντας μάλιστα το - βολικό για το αστικό σύστημα - άλλοθι της Χρυσής Αυγής. Μετά τον Δ. Παπαδημούλη, που πριν από λίγες μέρες επιχείρησε άνοιγμα στη ΝΔ, λέγοντας ότι «οι διαφορές που έχουμε είναι μεγάλες (...) αυτό όμως δεν μας εμποδίζει, αλλά αντίθετα μας υποχρεώνει, αν από τα εκατό συμφωνούμε σε δύο, τρία ή πέντε, αυτά να τα φροντίζουμε από κοινού», ο Π. Τατσόπουλος δήλωσε χτες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι ένα «δυσάρεστο» εκλογικό αποτέλεσμα, που δεν θα δίνει την αυτοδυναμία σε κανένα από τα δύο κόμματα και προκειμένου να μη μετατραπεί σε ρυθμιστή της κατάστασης η Χρυσή Αυγή, θα επέβαλλε τη συνεργασία «ακόμα και με πατριωτικές δυνάμεις από τη δεξιά».
Αναλύοντας περαιτέρω τη σκέψη του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως όλες οι δημοσκοπήσεις τον τελευταίο 1,5 χρόνο δείχνουν οριακή διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, σενάριο που αν επιβεβαιωθεί θα καθιστούσε επιβεβλημένη την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημείο διαφώνησε με την άποψη μερίδας του κόμματός του, που χαρακτηρίζει «ακροδεξιά» τη ΝΔ, καθώς - όπως είπε - ένα μόνο τμήμα της φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή.
Η δήλωσή του ήταν η εξής: «Ενα καθαρά ναζιστικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή, έρχεται τρίτο. Δηλαδή, με το νόμο που έχουμε και το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής της επόμενης κατάστασης. Να βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να μην έχουμε ναζιστές υπουργούς, αλλά να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία να στηρίζεται στην ανοχή των ναζιστών, άρα να έχουμε μια ναζιστική ατζέντα. Ηδη είχαμε τέτοια φαινόμενα: Το ότι αποσύρθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν μια παραχώρηση προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Προ αυτού του κινδύνου να έχω μια πατρίδα αύριο όπου οι ναζιστές θα καθορίζουν την πολιτική, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση, λέω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις άλλες λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ