11 Μαΐ 2012

Έρχεται θερμό καλοκαίρι, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι τους ξενοδόχουςΚΕΡΚΥΡΑ (VIDEO) 1PAGE | 1PAGE


Έρχεται θερμό καλοκαίρι, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι τους ξενοδόχους (VIDEO)PDFΕκτύπωση
1PAGE 1PAGE
Κείμενο: CorfuPress.com on Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 00:31   
Καμία πρόταση δεν κατέθεσαν οι ξενοδόχοι, δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδ/λων Στ. Πελάης, αναφορικά με την τοπική ΣΣΕ. Προειδοποίησε δε, ότι ο κλάδος δεν θα δεχθεί μείωση μισθών. 
Θερμό καλοκαίρι περιμένει τους ξενοδόχους αν δεν δεχθούν να εφαρμόσουν την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχ/λων Σταμάτης Πελάης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του corfupresstv, ενημέρωσε ότι στη συνάντηση που διεξήχθη μεταξύ των ξενοδόχων και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία πρόταση από την πλευρά της εργοδοσίας, για την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας. “Οι ξενοδόχοι επιθυμούν να κουρέψουν τους μισθούς των ξενοδοχ/λων εκμεταλλευόμενοι το μνημόνιο αλλά εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περαιτέρω μείωση”, τόνισε.
Ο κ. Πελάης επίσης ζήτησε από τους ξενοδόχους να μην προσπαθήσουν να περάσουν τα σχέδιά τους για ακύρωση στην πράξη της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που είναι σε ισχύ, καθώς όπως προειδοποίησε ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στα δικαστήρια την Παρασκευή
Εντωμεταξύ, την Παρασκευή στις 9 το πρωί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν ραντεβού έξω από τα Δικαστήρια, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα της εκδίκασης της έφεσης κατά της απόφασης να μην αποδοθεί η σαιζόν 2010 στους εργαζομένους των ξενοδοχείων Μπελβεντέρε και Μεσσογή (υπό την προηγούμενη εργοδοσία).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ