30 Αυγ 2013

Οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν χρήση χημικών όπλων στην Συρία

Οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν χρήση χημικών όπλων στην Συρία

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που γράφτηκε μόλις τον Δεκέμβρη του '12, και θα μπορούσε να είχε γραφτεί, κάλιστα, ακόμη και χθες...
Αποδεικνύει και πως οι ιμπεριαλιστές είναι τόσο απελπιστικά προβλέψιμοι, γιατί μάλλον δεν ενδιαφέρονται πλέον να πείσουν και κανέναν...
Ο Μαχμουντρεζά Σαντζαντί
Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν στην Συρία προβοκάτσια με την χρήση χημικών όπλων. Σχετικά με το θέμα αυτό έγραψε την Πέμπτη στο web-blog του ο Πρέσβης του Ιράν στην Ρωσία Μαχμουντρεζά Σαντζαντί.

Ο ανταποκριτής της «Φωνής της Ρωσίας» Ιβάν Ζαχάροφ ζήτησε από τον κ. Σαντζαντί να κάνει σχετικές διευκρινίσεις.
Ανταποκριτής: κύριε πρέσβη, σε τι οφείλονται οι σκέψεις σας σχετικά με την πιθανή χρήση χημικών όπλων στην Συρία;
Σαντζαντί: όπως ανέφερα στο blog μου, στα 33 χρόνια που έχουν περάσει από την στιγμή της νίκης της ισλαμικής επανάστασης, έχουμε μελετήσει και καταλάβει στο Ιράν πολύ καλά την λογική και την νοοτροπία των Αμερικανών πολιτικών. Γι’ αυτό με πολύ μεγάλη πιθανότητα μπορούμε να προβλέψουμε πως θα δράσουν οι Αμερικανοί σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.
Από τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ
Θυμάμαι πολύ καλά, πως πριν ακόμη την εισβολή του Ιράκ στο ιρανικό έδαφος, τα δυτικά ΜΜΕ παρουσίαζαν ενεργά την δήθεν επιθετική στάση του Ιράν σε σχέση με το Ιράκ και έκαναν προβλέψεις, πως το Ιράν θα εξαπολύσει πόλεμο.Όλοι θυμούνται πολύ καλά σε τι οδήγησε αυτή η ενημερωτική εκστρατεία: τα στρατεύματα του Ιράκ με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αποσταθεροποίησαν την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ, γεγονός το οποίο οδήγησε σε έναν τρομερό αιματηρό πόλεμο, ο οποίος στην ουσία είχε προκληθεί από την Αμερική. Εκείνη την στιγμή το Ιράν βίωνε τα δύσκολα χρόνια μετά την επανάσταση και δεν διέθετε αρκετές δυνατότητες για να αντισταθεί.

Παρόμοια σενάρια της αμερικανικής πολιτικής παρουσιάζονται ξεκάθαρα και σε άλλα παραδείγματα. Ας θυμηθούμε το ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη προς το τέλος του πολέμου Ιράν-Ιράκ Πριν βυθίσουν στα νερά του Περσικού κόλπου τους αθώους ανθρώπους, οι Αμερικανοί κατηγόρησαν δημοσίως το Ιράν για απάνθρωπες ενέργειες του στρατού του κατά του άμαχου πληθυσμού του Ιράκ.
Οι ειδήσεις που περνάνε στα ψιλά
Έτσι και τώρα βλέπουμε, πως οι Αμερικανοί διοχετεύουν πληροφορίες στα ΜΜΕ, σχετικά με το ότι ο στρατός της Συρίας μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλωνκατά της ένοπλης αντιπολίτευσης, η οποία διαπράττει μαζικές δολοφονίες και έχει προκαλέσει μακελειό στην χώρα. Αυτές οι πληροφορίες αποτελούν για μας ένα μήνυμα. Καταλαβαίνουμε, πως οι ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο λύνουν τα χέρια στους εξεγερμένους ώστε αυτοί να μπορούν να κάνουν χρήση χημικών όπλων.* Μετά από αυτό, η ευθύνη για την χρήση των χημικών όπλων θα αποδοθεί στην νόμιμη εξουσία στο πρόσωπο του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.

Το λέω όχι σαν Πρέσβης του Ιράν στην Ρωσία, αλλά σαν πολίτης του Ιράν – μιας χώρας, η οποία έχει βιώσει την πικρή προσωπική εμπειρία της προκλητικής αμερικανικής πολιτικής.
Ανταποκριτής: πράγματι υποθέτεται την πιθανότητα της επανάληψης των λυπηρών θλιβερών γεγονότων του πολέμου Ιράν-Ιράκ με την χρήση των χημικών και βακτηριολογικών όπλων στην ένοπλη διαμάχη στην Συρία;
Αμερικάνικος "ανθρωπισμός"
Σαντζαντί: όπως επισήμανα στο blog μου, οι ΗΠΑ για να επιτεύξουν τους δικούς τους ύπουλους στόχους δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα:γι’ αυτούς δεν υπάρχουν ούτε νόμοι, ούτε αρχές, ούτε ανθρώπινες αξίες. Σίγουρα θα έχετε δει φωτογραφίες παιδιών από το Βιετνάμ που τρέχουν μέσα στην ζούγκλα μισοκαμένα από το ναπάλμ. Δεν έχουν σβηστεί από την ιστορική μνήμη του λαού μας και οι πληγέντες κάτοικοι των ιρανικών πόλεων από τα χημικά όπλα κατά την διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ. Αιώνια μνήμη και στους Κούρδους του Ιράκ, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την δηλητηρίαση των χημικών ουσιών. Τότε, στην απόκτηση των χημικών όπλων, τον Σαντάμ τον είχαν βοηθήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Συριακός στρατός προελαύνει
Τα σημερινά γεγονότα στην Συρία δεν αποτελούν επανάσταση,αλλά μία ένοπλη εξέγερση, η οποία υποστηρίζεται από τους παρεμβατιστές.
Εδώ και δύο χρόνια οι Αμερικανοί υποστηρίζουν:
"ο Άσαντ δεν έχει την δύναμη για να κρατήσει την εξουσία και σύντομα θα ανατραπεί."
Αλλά όπως βλέπουμε, η θέση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας έχει παραμείνει ισχυρή και είναι σε θέση να αντιστέκεται. Και όσο περισσότερο εξασθενεί η πίεση της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» στην Συρία, τόσο περισσότερο, όπως μου φαίνεται, εμφανίζεται ο πειρασμός να προετοιμαστεί μια φοβερή και αιματηρή προβοκάτσια. 
 Πηγή: Η φωνή της Ρωσίας (οι ηλεκτρονικές παραπομπές και η εικονογράφηση είναι δικές μας προσθήκες)

*Βλέπε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ