17 Σεπ 2013

Γουλής: Βολές κατά του Δένδια και των... τραμπούκων στο Εμπορικό!

Γουλής: Βολές κατά του Δένδια και των... τραμπούκων στο Εμπορικό!



Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, απάντησε στα όσα υποστήριξε ο Υπουργός περί των... κτιριακών ζητημάτων, ενώ, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού στο Εμπορικό Κέντρο.

Α. Για τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια για τα κτηριακά προβλήματα  των Δημόσιων Υπηρεσιών στην Κέρκυρα

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15/9 του Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο θα στεγάζεται στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου Κέρκυρας, δήλωσε ότι θα λυθούν τα κτηριακά προβλήματα των Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κέρκυρα και το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονομεί 500.000 ευρώ το χρόνο από ενοίκια. Βέβαια, ο κ. Δένδιας δεν είπε ότι αυτά τα 500.000 ευρώ τα έδιναν για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε ημέτερους επιχειρηματίες, οι οποίοι με την σειρά τους εξασφάλιζαν κάποιες ψήφους και χρηματοδότηση…

Δεν ισχύει επίσης, ότι τάχα λύνεται το κτηριολογικό των Δημοσίων Υπηρεσιών γιατί:
Το κτηριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ-5ου ΓΕΛ έχει  σοβαρά προβλήματα στατικότητας και δεν γίνεται καμία προσπάθεια παρέμβασης για τη λύση του, ούτε υπάρχει σκέψη για τη  μεταφορά του
Το 3ο-4ο Γυμνάσιο στεγάζεται δίπλα στις φυλακές
Το 4ο Λύκειο στεγάζεται σε νοικιασμένο κτήριο
Κέντρο Υγείας μέσα στην πόλη δεν υπάρχει με αποτέλεσμα για απλά περιστατικά, ακόμα και για συντομογραφία, 50.000 και πλέον κάτοικοι της πόλης να τρέχουν στο Νοσοκομείο
Το Γηροκομείο στεγάζεται σε νοικιασμένο κτήριο εκτός της πόλης
Τα ΑΜΕΑ δεν έχουν κανένα δημόσιο κτήριο για νοσηλεία-θεραπεία-αποκατάσταση-εκπαίδευση

Οι κτηριακές ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα για σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες.

Όσο και να κομπάζει ο κ. Δένδιας αυτές και άλλες ελλείψεις δεν κρύβονται.

Με τα 2,5 εκατομμύρια που θα κοστίσει η ανακατασκευή του Παλιού Νοσοκομείου για να χωρέσει Αστυνομία και η Πυροσβεστική θα μπορούσε να κτιστεί ολόκληρο νέο κτίριο. Ιδιαίτερα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα μπορούσε να στεγαστεί σε χώρο που να βρίσκεται στην περίμετρο της πόλης με πολλή καλύτερη δυνατότητας γρήγορης κίνησης. Ο χώρος που μεταφέρει η κυβέρνηση την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία  έχει μεγάλη δυσκολία κυκλοφοριακής κίνησης, που όποια κυκλοφοριακά μετρά και να πάρουν δεν λύνει το πρόβλημα.

Εμείς είχαμε προτείνει στο κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και Δημόσιο Κέντρο για τα ΑΜΕΑ ή να εγκατασταθεί ένα σχολείο ιδιαίτερα το 3-4ο γυμνάσιο. Όμως, η κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και ο κ. Δένδιας έχουν άλλες προτεραιότητες και περιφρονούν τις λαϊκές ανάγκες.



Β. Για την επίθεση σε βάρος νεαρών από τραμπούκους μαγαζιού στο Εμπορικό Κέντρο
Τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/09/2013) δύο νεαροί δέχτηκαν απρόκλητη και άγρια επίθεση ενώ έβγαιναν από ένα μαγαζί στο εμπορικό κέντρο από ομάδα 8 μπράβων του μαγαζιού: τους ξυλοκόπησαν έντονα, τους τραυμάτισαν και κατέληξαν στο Νοσοκομείο.
Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά, αλλά για διάφορους λόγους δεν παίρνουν δημοσιότητα.
Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Αν και γνωρίζουν τι συμβαίνει δεν κάνουν τίποτα. Δημιουργείται ένα είδος υπόκοσμου, τραμπούκων που χτυπάνε τα παιδιά του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που τέτοιοι μπράβοι στελεχώνουν τη «Χρυσή Αυγή».
Οι ιδιοκτήτες τέτοιων μαγαζιών έχουν τις πολιτικές πλάτες των 2 Αστικών Κομμάτων, της «Χρυσής Αυγής» και τοπικών στελεχών τους. Καλούμε τη Νεολαία της Κέρκυρας να απομονώσει τέτοιου είδους «μαγαζιά». Δε μπορεί να αποδέχονται αυτό το απαράδεχτο καθεστώς: να δίνουν το υστέρημά τους τάχα για να διασκεδάσουν, να κερδοσκοπούν οι ιδιοκτήτες και από πάνω να τους βαράνε.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα μαγαζιά αυτά να απομονώσουν τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές των φασιστοειδών-τραμπούκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ