26 Σεπ 2013

Γιατί ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη


Γιατί ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη
Ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Πρακτορεία διανομής των εφημερίδων, σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη. Η απεργία τους αρχίζει σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα και θα συνεχιστεί έως αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία διεκδικούν υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, άμεση επιστροφή παρακρατηθέντων μισθών και επιδομάτων από το πρακτορείο «Ευρώπη».
Η απόφαση του «Ριζοσπάστη» να μην κυκλοφορήσει είναι πράξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους διανομής του Τύπου, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά για να φτάνουν οι εφημερίδες στους αναγνώστες, είναι σημαντικός κρίκος στην κυκλοφορία του Τύπου. Και διεκδικούν το αυτονόητο. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Η απόφασή μας να μην κυκλοφορήσει η εφημερίδα την Πέμπτη είναι πράξη ταξικής αλληλεγγύης και συμβολής στο δίκαιο αγώνα τους.
Ο «Ριζοσπάστης» και άλλες φορές στην ιστορία του έχει κρατήσει ανάλογη στάση ταξικής αλληλεγγύης στην εργατική τάξη, όταν οι άλλες, οι αστικές εφημερίδες, στο όνομα τάχα της ενημέρωσης, διευκόλυναν την απεργοσπασία, πιέζοντας ή και εκβιάζοντας ακόμη τους εργαζόμενους στη διανομή του Τύπου να τις κυκλοφορήσουν. Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει κανονικά μεθαύριο, Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ