26 Σεπ 2013

Was ist "Αριστερισμός";

Was ist "Αριστερισμός";



23 Σεπτεμβρίου 2013:

Παρεμβάσεις Δημοσίου: Τα αδιέξοδα και η γύμνια της πολιτικής πρότασης του ΠΑΜΕ δεν κρύβονται με τραμπουκισμούς και λάσπη



Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει βρεθεί η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ, λόγω της επιμονής της κομματικής καθοδήγησης, ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, να παίζουν το ρόλο του κυματοθραύστη των απεργιακών αγώνων.



[...]


Όταν ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων –Συσπειρώσεων Ηλίας Σμήλιος, από το βήμα κατήγγειλε την τακτική τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και στην Ολομέλεια Προέδρων της ΟΛΜΕ της προηγούμενης μέρας να βάζουν μεζούρα στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων και να προβοκάρουν ασταμάτητα κάθε αριστερή αγωνιστική φωνή (ο ένας πρόεδρος της ΕΛΜΕ είπε κάποτε αυτό, ο άλλος έκανε εκείνο, ο τρίτος «είναι» απεργοσπάστης…), που «θυμίζει ασφαλίτικες λογικές και δεν έχει καμιά θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα», μια μικρή ομάδα τραμπούκων του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τους Α. Αρβανιτίδη και Η. Πατίδη, όρμησε εναντίον του φωνάζοντας ,τον πέταξε κάτω από το βήμα και δεν δίστασε να ασκήσει ακόμα και σωματική βία εναντίον του μέχρι να παρέμβουν οι υπόλοιποι Γενικοί Σύμβουλοι.


[...]


Το πολιτικό πρόβλημα που έχει η γραμμή του ΠΑΜΕ, που καταλήγει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, και να δίνει άλλοθι και χείρα βοηθείας σε ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για το φρενάρισμα του απεργιακού κύματος, δεν καλύπτεται ούτε με κραυγές περί δήθεν αντικομουνιστών, ούτε με λάσπες περί δήθεν απεργοσπαστών (ας κοιτάξουν αλλού για απεργοσπάστες), ούτε με τραμπουκισμούς.


[...]


Μετά την απόρριψη της πρότασης που εκφράζει τη διάθεση των εργαζόμενων για παρατεταμένο αποφασιστικό απεργιακό αγώνα και 5ήμερη απεργία από την Ολομέλεια των Προέδρων της ΟΛΜΕ αλλά και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ο ΑΓΩΝΑΣ περνά περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα χέρια των Γενικών Συνελεύσεων.


Η ιστορία του εργατικού κινήματος λέει ότι πολλές φορές ξεπεράστηκαν τα «φρένα» του κινήματος κι οι τακτικές τους.


Και τότε, το κίνημα κατέγραψε κάποιες από τις μεγαλύτερες νίκες του!


Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ


Νίκος Αδαμόπουλος – Ζέτα Μελαμπιανάκη – Ηλίας Σμήλιος




25 Σεπτεμβρίου 2013:
Αναστολή της απεργίας των Καθηγητών - Ο αγώνας συνεχίζεται!


Δεν πέρασε καμιά πρόταση στη συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρόλο που δεν ήταν λίγες η [sic] ΕΛΜΕ που είχαν αποφασίσει συνέχιση της απεργίας (κυρίως με τη μορφή της 5νθήμερης). Επίσης υπήρχαν ΕΛΜΕ οι οποίες είχαν αποφασίσει μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία να ψηφίσουν την πρόταση απεργίας που θα συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους.


Ωστόσο εφόσον καμιά πρόταση απεργίας δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό η συνέλευση των ΕΛΜΕ προχώρησε σε αναστολή της απεργίας.


Όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ανοιχτά τα σχολεία, με τους καθηγητές να προχωρούν σε άλλες μορφές δράσης, τις οποίες θα αποφασίσουν σε εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας προσδιορίζουν ότι είναι περίπου 100, ενώ υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις που υπολογίζουν ότι είναι διπλάσιες.


πηγη: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ