4 Σεπ 2013

Να γίνουν τα συνδικάτα στρατηγεία του αγώνα

Να γίνουν τα συνδικάτα στρατηγεία του αγώνα

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η αποτροπή των νέων μέτρων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης των ταξικών δυνάμεων το αμέσως επόμενο διάστημα συζητήθηκαν χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και πρόεδροι Ομοσπονδιών της δύναμης του μετώπου.
Στο κέντρο της προσοχής της Εκτελεστικής Γραμματείας τέθηκαν η ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος, ο στόχος για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και όλα εκείνα τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες, ώστε: «Το κάθε συνδικάτο να γίνει το στρατηγείο του αγώνα, αλλά και της κάθε παρέμβασης που αποφασίζει. Η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο κάθε δραστηριότητας». Πώς αυτή η δραστηριότητα θα φτάνει σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, πώς θα μπαίνουν στη δράση και στην ταξική πάλη νέοι εργαζόμενοι και νέες δυνάμεις.
Γιατί, όπως υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση, χωρίς την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, χωρίς το ταξικό κίνημα και τα στηρίγματά του στην εργατική τάξη, δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την απελευθέρωσή της, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά οι ταξικές δυνάμεις να παρέμβουν στο ιδεολογικό μέτωπο, να αναδειχτεί το γεγονός ότι «Ολοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επόμενο διάστημα γίνονται με στρατηγική στόχευση, ταξική συνέπεια και προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για αποσπασματικές αποφάσεις, όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις».
Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα συνδικάτα να οργανώσουν τη δουλειά και να δώσουν τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, τους πλειστηριασμούς, την Παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Αμεσα να δοθεί απάντηση, με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.
  • Τα συνδικάτα να προετοιμαστούν μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, για να δοθεί η μάχη ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
  • Συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επιχείρηση.
Να ενταθούν και να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες και κεντρικά και κατά κλάδο, που θα οξύνουν την αντιπαράθεση με την εργοδοσία χωρίς καμιά αναμονή. Για τις ταξικές δυνάμεις, το κέντρο της ταξικής πάλης ήταν και παραμένει ο χώρος δουλειάς, η πάλη κατά της καπιταλιστικής εργοδοσίας.
Κρίσιμο ζήτημα -όπως τονίστηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία- είναι η επίτευξη της πραγματικής ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης. Βάση αυτής της ενότητας είναι «η πάλη ενάντια στα μονοπώλια για την κατάργησή τους». Γι' αυτό απαιτείται: Ενιαίο σχέδιο δράσης και συσπείρωσης με βάση τον κλάδο, έτσι που να αναδεικνύεται ότι αυτά είναι η κύρια αιτία για τα δεινά της εργατικής τάξης. Σχέδιο δουλειάς σε κάθε μονοπωλιακό όμιλο. Καλύτερος συνδυασμός και συνεργασία κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων. Η πάλη κατά κλάδο να συνδέεται με τα γενικότερα ζητήματα της εργατικής τάξης και την πολιτική που ασκεί το αστικό κράτος (φορολογία, Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικό).
  • Τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Λιαπάτη που «έφυγε» ξαφνικά, οι σύντροφοί του μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας μίλησαν για τη δράση και την προσφορά του αγωνιστή συνδικαλιστή στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Με αφορμή τις δηλώσεις Βρούτση, από το ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Την ώρα που η κυβέρνηση υποκριτικά υπόσχεται ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος από το ξεζούμισμα του λαού θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, έρχεται νέα επέλαση στις συντάξεις και τα εφάπαξ. Το νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας στο όνομα του "εξορθολογισμού" υποκρύπτει τη νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, τις δραστικές μειώσεις στα εφάπαξ. Μέσω του συστήματος, στοχεύουν σε ένα ενιαίο σύστημα παροχών και συντάξεων προς τα κάτω.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση και αγώνες στην κυβερνητική προπαγάνδα. Να απαιτήσουν την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών Υγείας, τη χρηματοδότηση των Ταμείων από κράτος και εργοδότες, την άμεση αποκατάσταση όλων των περικοπών και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ