13 Σεπ 2013

Η καπιταλιστική κόλαση ... αυτοπροσώπως

Η καπιταλιστική κόλαση ... αυτοπροσώπως
Τις καταστροφικές συνέπειες του καπιταλισμού στη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων φέρνουν στο προσκήνιο νεότερες μελέτες από δύο οργανισμούς του ΟΗΕ και τη διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση OXFAM.
Το τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ διαπιστώνει στην τελευταία του έκθεση δραματική αύξηση του αριθμού των προσφύγων μέσα στην τελευταία 20ετία καθώς από 154 εκατομμύρια που ήταν οι μετανάστες το 1990 ανέρχονται φέτος σε 232 εκατ. με τάση περαιτέρω αύξησης. Οι ερευνητές του ΟΗΕ καταγράφουν πως η πλειονότητα των μεταναστών επιλέγει ως περιοχή ευκαιρίας για καλύτερη ζωή τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.
Η διεθνής ΜΚΟ OXFAM εκτιμά ότι έως το 2025 θα βρίσκονται στα όρια μεγάλης φτώχειας περίπου 146 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη λόγω της λιτότητας.
Τέλος, στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη δημοσιοποιήθηκε νεότερη έκθεση της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦπου καταδεικνύει πως εάν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης κινδυνεύουν με θάνατο περίπου 35 εκατομμύρια παιδιά έως πέντε ετών μεταξύ του 2015 και του 2028 από αιτίες που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ