18 Δεκ 2013

Στοιχεία για τους μισθοφόρους στη Συρία

Στοιχεία για τους μισθοφόρους στη Συρία
Μισθοφόροι στο Χαλέπι, που πλέον βρίσκονται υπό το συνεχές σφυροκόπημα του συριακού στρατού
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Το γεγονός ότι μισθοφόροι συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, που διαρκεί ήδη 2 χρόνια, δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον από κανέναν. Ερευνα του λεγόμενου «Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης» (ICSR), που συνιστά σύμπραξη πέντε πανεπιστημίων με έδρα το Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, η οποία δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, έρχεται να το επιβεβαιώσει. Τα στοιχεία του κέντρου, που θεωρείται πως συγκεντρώθηκαν από 1.500 πηγές, αναφέρουν ότι από το τέλος του 2011 έως σήμερα, 3.300 έως 11.000 ξένοι από τουλάχιστον 70 χώρες του κόσμου έχουν μεταβεί στη Συρία πολεμώντας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ.
Οι δυτικοευρωπαίοι υπήκοοι, με τα μεγαλύτερα αντιπροσωπευτικά δείγματα να προέρχονται από τη Γαλλία και τη Βρετανία, αποτελούν έως και το 18% των ξένων μαχητών στη Συρία, προσθέτει το κέντρο, ενώ σε ποσοστό έως και 70% ανέρχονται οι ξένοι που προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής. Ενα άλλο 20% προέρχεται από χώρες των Βαλκανίων, της Νότιας Ασίας, τη Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική.
Οι περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των πιο ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως είναι το «Μέτωπο αλ Νούσρα» και το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», δύο οργανώσεις που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα»...
Συνεχίζονται οι μάχες και η διπλωματία
Στο εσωτερικό της Συρίας ο συριακός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα θέσεων των αντικαθεστωτικών και μισθοφόρων στο Χαλέπι. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η βρετανική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για το θάνατο του 32χρονου Βρετανού ορθοπεδικού Αμπάς Κχαν, που είχε συλληφθεί πέρσι από δυνάμεις του συριακού στρατού στο Χαλέπι, κρατούνταν και ενώ επρόκειτο να απελευθερωθεί ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τις συριακές αρχές ο θάνατός του.
Τέλος, διπλωματικοί αξιωματούχοι ΗΠΑ, Ρωσίας και ΟΗΕ ξεκίνησαν χτες διεργασίες με στόχο την πραγματοποίηση μίας μονοήμερης συνόδου υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ, Ρωσίας και άλλων χωρών στις 22 Γενάρη στο Μοντρέ της Ελβετίας προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι μετέπειτα διεθνείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τις συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης (Γενεύη 2). Ηδη, μάλιστα, φαίνεται πως προγραμματίστηκε για την Παρασκευή συνάντηση ανάμεσα σε διπλωματικούς αξιωματούχους ΗΠΑ - Ρωσίας με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Λακχντάρ Μπραχίμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ